Pfizer / BioNtech do të shpërndajë 100 milion vaksina të tjera në BE

Gjiganti farmaceutik amerikan Pfizer dhe kompania gjermane BioNTech kanë njoftuar se ata do të furnizojnë BE me një shtesë prej 100 milion dozash të vaksinës së tyre në vitin 2021.

Njoftimi pason vendimin e Komisionit Evropian për të përdorur opsionin e prokurimit të dozave shtesë, e cila është pjesë e marrëveshjes për prokurimin e hershëm të vaksinave të nënshkruar më 17 shkurt 2021.

Komisioni do të blejë një shtesë prej 100 milion dozash, që do të thotë një total prej 600 milion doza. Kjo është marrëveshja më e madhe e Pfizer / BioNTech në botë.

Të dy kompanitë planifikojnë të dërgojnë 250 milion doza në BE në tremujorin e dytë.