Piceria e traditës shqiptare

0

Nga jashtë, “Tradita Brick Oven Pizza” që ndodhet në Bronx, me ceradën bordo dhe shkronjat e bardha, duket sikur të ishte cilido restorant tjetër italian.

Por megjithatë, brenda është një tjetër rrëfim: dhoma e ngushtë darkës është e dekoruar me fotografi të shkrepura në Shqipëri në shekullin XIX, ku shihen njerëz me veshje të qëndisura, shkruan Koha Ditore.

Muzika folklorike shqiptare kumbon nga zmadhuesit. Pica që ofron ky vend është e spërkatur me fara susami, dhe një anë e tërë e menysë e lë atë në anën tjetër – në vend të kësaj fokusi bie te specialitetet shqiptare si byreku, një petë e mbushur me djathë, spinaq apo mish dhe fli, një tortë e këndshme sikur me krepa dhe djathë e pjekur shtresë-shtresë.

Sado që mund të duket e pazakonshme, piceritë që shërbejnë ushqim joitalian janë goxha të shpeshta në New York – ndërtimi i një kategorie restorantesh italiane me pronarë emigrantë joitalainë që e përdorin popullaritetin e picës për të ndihmuar ekspozimin e ushqimeve nga vendet e tyre të lindjes…