Plas skandali tjetër në Zvicër, kosovarja ‘mjeke’ mashtroi familjet zvicerane – rrëmben 200 mijë franga

0

Një mjeke e rreme nga kantoni i Schaffhausen ia ka marrë nga xhepi mbi 200.000 franga Georg G. Por ai nuk është viktima e vetme.

Në mantelin e saj të bardhë dhe me një stetoskop rreth qafës, Imera I.*, 36 vjeçare shfaqet në llogarinë e saj në Facebook. Një tjetër foto tregon zeshkanen e bukur me prejardhje nga Kosova para një kabineti me ilaçe. Në një foto ajo paraqet një raft plot me libra mjekësorë të kirurgjisë, anatomisë, gjinekologjisë dhe ambulancës. Një portal shqiptar i lajmeve i dedikoi gjithashtu një portret “doktoreshës I”.

Por Imera I. nuk është një mjeke e vërtetë. Përkundrazi, ajo thuhet se ka mashtruar disa fqinjë dhe të njohur tjerë duke u paraqitur si një mjeke që ka nevojë për para, raporton “20 minuten”.

Paratë në mëngjes

Një nga viktimat është fqinji i saj, Georg G.*, të cilit Imera ia ka marrë 212 mijë franga. Në mars 2019, ai e denoncoi në policinë e Schaffhausenit Imeran për mashtrim komercial dhe falsifikim dokumentesh. Policia nuk ka komentuar rastin për shkak të hetimeve. Për Imera I. aplikohet prezumimi i pafajësisë.

Gjithçka filloi në dhjetor të vitit 2017. Georg G. dhe gruaja e tij Felicia G* kishin një marrëdhënie fqinjësore me Imera I. “Ne shpesh kemi bërë ‘grill’ së bashku”, thotë G. Imera i kishte rënë ziles së tyre në një mëngjes. “Gruaja ime dhe unë vetëm po qëndronim ulur në mëngjes, kur ajo kërkoi urgjentisht 40 mijë franga”, thotë G. “Ajo tha se do të humbiste pacientët e saj nëse nuk do t’ia jepnim paratë”, thotë G.

Të nesërmen çifti vendosi ta ndihmonte fqinjen e tyre. “Imera kërkoi paratë në dorë, të cilat ia dhash, 40 mijë euro”, tha Georg G. Ai dhe bashkëshortja e tij nuk kishin dyshuar kurrë se Imera do t’ia kthente atyre borxhin brenda një kohe të shkurtër. “Ajo ishte mjeke, është parë shpesh me qese mjekësore, dhe ajo mund të krijojë pasuri”. Ata kanë treguar se ‘mjekja’ fitonte 30 mijë franga në muaj dhe prandaj mund t’i bënte lehtë paratë për ta kthyer borxhin deri në fund të marsit”, thotë George G.

Kjo është arsyeja pse Georg G. ia dha kaq shumë para kosovares

Imera I. ua dëshmoi atyre ‘kredibilitetin’ e saj me dokumente të rreme:

Kontratat e blerjes: Imera I. pretendoi se kishte shitur një pronë të trashëguar me vlerë 2.8 milionë euro tek Herbert Stocker, drejtori i Bankës Reiffeisen, siç pretendonte ajo. Por kontrata e blerjes doli të jetë e falsifikuar: Reiffeisen nuk e njihte Gerbert Stockerin. Përveç kësaj, vepra e dyshimtë për blerjen e një prone në Kosovë me vlerë 250 mijë euro sipas kryetarit të Prishtinës ishte gjithashtu falsifikim. Doktoratura: Një dokument i Fakultetit të Mjekësisë të Universitetit të Cyrihut

Doktoratura: Një dokument i Fakultetit të Mjekësisë të Universitetit të Cyrihut tregon se Imera I është doktorante e mjekësisë. Por Universiteti i Cyrihut konfirmon se diploma është falsifikuar.Imera u kërkon pacientëve para

Imera I. ka lëshuar një tezë në temën e doktoraturës. Autori i vërtetë i saj ishte Klaus M.*. Kjo konfirmon se Imera I vitin e kaluar ka bërë praktikë në komunitetin e Cyrihyt për disa ditë. “Ajo pretendon të ketë studiuar mjekësinë dhe t’i vazhdonte studimet e saj pas pushimit të lehonisë”, kujton M. Papiere, i cili do ta provonte këtë gjë. Kosovarja nuk kishte paraqitur asnjë provim. Por pastaj erdhën informacione se Imera I. u kishte kërkuar para pacientëve. Pas kësaj ndodhi edhe tri herë të tjera, derisa M. Papiere e largoi atë nga praktika. Ajo donte para edhe nga ai. “Gruaja pretendonte se do të vepronte ndryshe”. M. Papiere megjithat1% nuk ia dha asaj asnjë cent.