Policia zvicerane e pakompromis për mosmbajtje të maskës

Të dielën, policia zvicerane e kryeqytetit mori nga bashkia e qytetit kandidatin për këshillin e Qytetit të Bernës, Stefan Theiler. Politikani zviceran kishte refuzuar të mbante maskën e paraparë mbrojtëse.

Ai gjithashtu i rezistoi udhëzimeve të policisë që u thirrën, njoftoi një fotograf nga Keystone-SDA, informon Shtegu.com. Zyrtarët nga Policia e Kantonit të Bernës pastaj e mposhtën politikanin dhe e nxorrën nga bashkia e qytetit.

Rezultatet e zgjedhjeve komunale atje do të shpallen në mbrëmje. Theiler është një kandidat për këshillin e qytetit dhe gjithashtu për këshillin qeveritar të qytetit në listën “Ensemble c’est tout”. Ai rregullisht aplikon për mandate politike. Kohët e fundit, ai gjithashtu u vërejt si një kundërshtar i masave të koronavirusit.