Popullit nuk i kanë borxhe vetëm artistët shqiptarë

ina-online
ina-online

19/12/2023

NGA KALOSH ҪELIKU

Merreni me mend, në çfarë gjendje katrasofale Sot, ka rënë populli shqiptar?! I gjithë populli shqiptar me shumicë dhe pakicë me patriotë e parti politike në pushtet e opozitë, merremi me thashetheme partiake në Facebok, Instragam dhe TikTok?! Posteve të partive politike, pasurive pesronale, familjare dhe partiake. E, aspak me Atdheun.

Popull, me më shumë parti politike, sesa shqiptarë. E, me pak parti politike shqiptare atdhetare! Politikanë me thasë, “analistë” politik, intelektualë, shkrimtarë, gazetarë të varur e të “pavarur” në mjetet e informacionit, në Facebook, Instagram dhe TikTok. E, pa spiunë?! Katrastrofë kombëtare, Sot në Bashkimin Evriopian! Dalje, në Jetë Ditën e Nesërme, në Shqipëri Trojeve Etnike Shqiptare me gjendje të nëkryeme.

I gjithë populli shqiptar, Sot: fatkeaqësisht, merret me politikë “madhore”shqiptare. E, nuk e dinë, se: Edhe, politika, është art. Sot, edhe për Ditën e Nesërme, me rrënjë: më Rrena. Ose, të rrena. Vrave, ose të vrava, në politikë.

Lëmsh i kemi bërë profesionet e partitve politike shqiptare: politikani merret me tregëti, Intelektuali merret me tollumbaqe partiake te “Pazari Grave” dhe zarzavateve partiake: kunguj Stambolli, shitjen e diplomave dhe titujve shkencor. Mësuesi me arnimin e këpucëve të grisura të tollumbave, që duan ta hanë Lulin vocërr. Bozaxhiu me arsim dhe kulturë. Profesori, krah për krahu me Hojdodolen me çaj rusi e limunadë mes dimijave. Hojdodolja, me pizi patriotike. Kritiku letrar, me tollumbat poetike të Katundit Madh me antologji poetike. Përpilimin e antologjive të tollumbave të” vaëllazërim – bashkimit”. Kujt t’i teket pa kapicitete profesionale të arriturave artistike, që mezi e bëjnë përzgedhjen e shehirëve me dy – tre veta poetë të ish sistemit komunistë partiak, sot me gysëmanalfabetë e neokomunsitë. E, kultorofagu me gërshërë neokomuniste dhe paragjykime si “shkrimar” te Qendra informative policore.

Edhe, nuk e dinë se, ato si parti plolitike me preardhje shqiptare, vetë janë me vetëdije, apo vetë pa vetëdije për Ditën Nesërme. Ndjekjen rrugëve të partive politike shqiptare me pakica e shumunica në tregun e “Bit – Pazarit”, në Tiranë, Prishtinë dhe Shkup. Nuk kanë ende çoban për dhenë, as qenë Sharri, rrëzë Sharrit Plak. Dhentë e nënkryeme, dhe lopët shterpa, kush do t’ua kullosë maleve dhe livadheve. Shkaku se, Sot, gati të gjithë u bënë politikanë, funksinonarë partiak: profesorë, magjistra, doktora shkence, dhe poetë?! Pak veta shqiptarë me struken krahëve me penën me në brez. Sot, t’i dalin zot Atdheut.

Edhe, popullit shqiptar: nuk i kanë të gjithë borxhe, sipas mendimit të një analisti partiak, por populli shqiptar u ka borgje artistëve shqiptar. Poetëve vërtetë të lindur nga Natyra, dhe personaliteteve historike, në shtetin e “përbashkët. E sidomos atyre martirëve, që pushojnë mes varreve, duke ua prishur me vite gjumin partitë politike para fushatave parazgjedhore lokale dhe parlametare për pushtet.

Vërtetë, fatkeqësi kombëtare Sot: Popull, me kaq shumë patriotë, e pa spiunë?!…

TË FUNDIT

ME TE LEXUARA

LEXO MË SHUMË

arber-zaimi

Kujt po i pengon pse po përzihet Albin Kurti?

IMG_9334

Milionat e shpenzuara për mbështetje mediale si tregues që BDI-ja e ka humbur mbështetjen e votuesve

ilir-meta

Shqiptarët garanci për të ardhmen europiane të Maqedonisë së Veriut

FURKAN SALIU

Lufta për fronin e BDI-së

bdi-ali-ahmeti-cair

Pse BDI brenda një jave braktisi idenë 15-vjeçare për President Konsensual?

andi-bushati

Sa VLEN Albin Kurti në Maqedoni?

kim-mehmeti

Aty ku të gjithë majmen nga varfëria e popullit!

Bekim Qoku

Qoku: Ahmeti dhe BDI larg Kosovës dhe afër Serbisë

Daut Dauti

Nga Yeni (Novi) Pazari në Skopi (Shkup)

INFO

NA NDIQ