Porsche hyn në garën hapësinore kundër Musk dhe Bezos

Kompania, e cila kontrollohet nga familjet e lidhura Porsche dhe Piech, njoftoi një investim në Isar Aerospace të Gjermanisë, një start up hapësinor që kërkon të përputhë lojtarët aktualë në fushë me raketa dhe lëshime satelitore Blue Origin në pronësi të Jeff Bezos dhe SpaceX të Elon Musk.

Edhe pse Blue Origin dhe SpaceX janë miliarderë që tashmë kanë përparuar në misionet e tyre të drejtuara në hapësirë, Isar Aerospace beson se mund të konkurrojë në tregun në rritje duke lëshuar satelitë të vegjël në orbitën e Tokës.

Porsche do të investojë 75 milionë dollarë në projektin e tyre, së bashku me kompaninë e sipërmarrjes “HV Capital” dhe bankën zvicerane Lombard Ojia, brenda raundit të financimit me vlerë 165 milionë dollarë, që përfshin investitorët e mëparshëm.

Porsche deklaroi se do të marrë një përqindje të vogël me një shifër të aksioneve të pronësisë.

Ky financim do t’i mundësojë Isar Aerospace të investojë më tej në infrastrukturën e nisjes, testimit dhe prodhimit për biznesin e saj kryesisht të automatizuar të prodhimit dhe komercializimit të raketave, tha Isar Aerospace në një deklaratë.

Agjencia gjermane e hapësirës i dha kompanisë një kontratë në maj të këtij viti për të lëshuar dy satelitë në orbitë për llogari të qeverisë gjermane.

Fluturimi i parë provë është planifikuar për vitin e ardhshëm./KP.