Portokalli mbron shikimin

0

Konsumimi i një portokalli në ditë mund të mbajë larg problemet e syve Sipas një studimi të fundit nga profesori Bamini Gopinath, i Universitetit të Sidnejt, thuhet se flavonoidet e portokallit janë antioksidantë të fuqishëm që mbrojnë shikimin. “Flavonoidët gjenden pothuajse në të gjitha frutat dhe perimet. Ato kanë veti anti-inflamatore për sistemin imunitar. Por, për arsye që ende nuk i dimë, flavonoidët e portokallit janë më të mirë për shikimin sesa ato të mollës”, shpjegon Gopinath. Studimi është publikuar i plotë në “The American Journal of Clinical Nutrition”.