Presidenca: Njoftimi për njohjen nga Xhamajka erdhi zyrtarisht nga Çitaku

0

Zyra e Presidentit të Republikës reagoi pas mohimit të lajmit se Xhamajka ka njohur pavarësinë e Kosovës. Nga Presidenca thonë se njoftimi për njohje është marrë zyrtarisht nga ambasadorja e Kosovës në Uashington, Vlora Çitaku. Po ashtu, thuhet se Çitaku të njëjtin njoftim e ka dërguar edhe te kryeministri Albin Kurti dhe ministri i Jashtëm, Glauk Konjufca.

“Zyra e Presidentit të Republikës së Kosovës është njoftuar mbrëmë zyrtarisht nga Ambasadorja e Kosovës në Uashington, Vlora Çitaku, për njohjen nga shteti i Xhamajkës. Të njëjtin njoftim, ambasadorja e ka dërguar edhe në Zyrën e Kryeministrit dhe të Ministrit të Punëve të Jashtme. Presidenti këtë njoftim e ka bërë publik përmes profilit të tij në Twitter. Për informacione tjera, luteni t’i drejtoheni Ministrisë së Punëve të Jashtme”, thuhet në përgjigjen e Zyrës së Informimit të Presidencës.