Pritet të bien çmimet e kompjuterëve

Kompania analitike IDC thotë se pret që dërgesat e pajisjeve kompjuterike të bien me 8.2% këtë vit. Dërgesat e tabletëve do të bien me 6.2 për qind.

IDC tregon disa arsye për rënien e furnizimit me PC dhe tableta, duke përfshirë bllokimet për shkak të pandemisë së koronavirusit, situatës në Ukrainë dhe inflacionit.

Megjithatë, është interesant fakti se përkundër rënies, numri i shitjeve të kompjuterëve dhe tabletëve do të jetë më i lartë se shitjet në periudhën para pandemisë. Pandemia e koronavirusit rriti kërkesën për pajisje kompjuterike pasi shumë përdorues punonin nga shtëpia.

Pas një rënie këtë vit, dërgesat e PC pritet të rriten sërish pozitivisht në vitin 2023.

Kur bëhet fjalë për dërgesat specifike, IDC tha se 321.2 milionë PC ose 158 milionë tableta do të dërgohen këtë vit.