“ProCredit” – banka e parë në vend që prezantoi fleksibilitetin që punonjësit e saj të punojnë nga shtëpia

Me fillimin e krizës së Covid 19, kompanitë janë detyruar të përshtaten me kushtet e reja të punës për të mbrojtur shëndetin dhe mirëqenien e punonjësve të tyre.

Pandemia përshpejtoi procesin që disa kompani të marrin një vendim që punonjësit të punojnë nga shtëpitë e tyre. ProCredit Bank Maqedoni e hapi çështjen e orarit fleksibël të punës edhe para pandemisë, por e njëjta u zbatua më vonë dhe më në fund u prezantua koncepti për mundësinë e punës nga shtëpia për punonjësit e ProCredit Bank, përcjell INA.

Banka u ofron punonjësve të saj mjete adekuate për punë dhe kryerjen e aktiviteteve të rregullta të punës – laptop, lidhje të mirë interneti dhe mjete të tjera ndihmëse. Kjo mundëson lidhje të pandërprerë me aplikacionet e bankës për të kryer aktivitetet e përditshme të punës.

“ProCredit Bank ka staf profesional dhe të përgjegjshëm, punonjës që janë të pavarur dhe ofrojnë cilësi dhe efikasitet të lartë në punët e tyre. Me këtë vendim ne vendosim në qendër çdo punonjës, nevojat e tij, organizimin dhe sigurisht pritshmëritë në lidhje me kontributin në vendin e punës. Ne besojmë se do të ndikojë pozitivisht te punonjësit duke arritur një ekuilibër më të mirë midis punës dhe kohës private, që është një përfitim i qëndrueshëm për organizatën tonë.” – tha Ana Stojanovska, drejtoreshë e Departamentit të Burimeve Njerëzore në ProCredit Bank.

Me vendim të bankës, kohëzgjatja maksimale e kësaj mënyre të punës është maksimumi 4 ditë pune në një muaj kalendarik. Zyrtarisht, ProCredit Bank do të jetë banka e parë në Maqedoni që do të prezantojë orar fleksibël të punës për punonjësit e saj.(INA)