Profesori Alon Ben- Meir i “kall” sllavët për gjuhën shqipe (foto)

0

Profesori i njohur Alon Ben-Meir ka bërë një postim nëTwitter për gjuhën shqipe, përcjell agjencia e lajmeve INA.

Ai ka deklaruar se gjuha shqipe është gjuha më e vjetër e familjes idoevropiane.

“Ironia është se kombet me gjuhë më të vjetër në botë ende nuk janë pjesë e BE-së”, është shprehur ai.

Ndaj shkrimit të tij kanë reaguar një numër i madh i serbëve dhe sllavëve tjerë të rajonit.(INA)