Prokuroria e Shkupit: Jemi duke mbledhur prova për punën e Klinikës së Onkologjisë

INA
INA

4 Shtator, 2023

Prokuroria Publike e RMV-së njofton se së bashku me Ministrinë e Punëve të Brendshme, në bazë të kompetencave të tyre ligjore, në mënyrë intensive ndërmarrin veprime për hetimin e pretendimeve për veprat e mundshme penale që kanë të bëjnë me trajtimin e pacientëve dhe punën e Klinikës së Onkologjisë në Shkup.

Nga Prokuroria thonë se në vazhdimësi lëshohen urdhra dhe sigurohen prova për të verifikuar vërtetësinë e pretendimeve të bëra në investigimet gazetareske të publikuara javët e fundit.

“Menaxhmenti i Klinikës së Onkologjisë, si dhe stafi tjetër mjekësor dhe mjekësor, bashkëpunojnë dhe ndihmojnë plotësisht në këtë. Prokuroria Publike siguron opinionin se të gjitha akuzat do të hetohen plotësisht dhe të gjithë autorët e mundshëm të krimeve do të ndiqen penalisht në përputhje në mënyrën e duhur. E gjithë procedura që në momentin e parë zhvillohet në mënyrë sa më transparente dhe në përputhje me të gjitha procedurat ligjore”.

“Në këtë kontekst, informojmë publikun se tashmë janë lëshuar urdhrat përkatës për analizimin e kompjuterëve dhe të dhënave kompjuterike të sekuestruara gjatë kontrolleve. Autoritetet hetimore marrin në pyetje të gjithë personat që kanë dijeni për veprime të paligjshme. Prokuroria Themelore Publike Shkup do të formojë një ekip ekspertësh të cilët do të analizojnë dokumentacionin mjekësor për menaxhimin e pacientit dhe administrimin e terapisë. Ministria e Punëve të Brendshme, si organ për zbulimin e autorëve të krimeve, ndërmerr veprime të tjera që për momentin nuk mund të ndahen me publikun, por me synim të drejtpërdrejtë – arritjen e së vërtetës dhe përgjegjësisë së mundshme penale. Në të njëjtin moment kur për një person të caktuar do të sigurohen prova të mjaftueshme për dyshimin e bazuar se ka kryer krim, prokuroria do të informojë opinionin”.

“Të vetëdijshëm për ndjeshmërinë e kësaj teme për një numër të madh të qytetarëve të shqetësuar, apelojmë që të përmbahen nga paragjykimi i parakohshëm i rrjedhës së procedurës dhe përgjegjësisë së çdo personi. Përhapja e informacionit të paverifikuar dhe shkelja e prezumimit të pafajësisë mund të dëmtojë seriozisht procedurën dhe të pengojë dëshmitarët të bashkëpunojnë”, thuhet në njoftimin e Prokurorisë.

Prokuroria Publike inkurajon të gjithë ata që kanë informacion në lidhje me këtë që t’i raportojnë organeve kompetente.

“Prokuroria Themelore Publike Shkup tashmë ka zhvilluar tri procedura për raste të izoluara të tentativës për vjedhje të ilaçeve dhe ryshfet në lidhje me Klinikën e Onkologjisë, njëra prej të cilave tashmë është në procedurë gjyqësore. Edhe akuzat e fundit do të kontrollohen në detaje dhe publiku do të njoftohet menjëherë për të gjitha rezultatet e veprimeve të ndërmarra”, thuhet në njoftimin e Prokurorisë.

ME TE LEXUARA

LEXO MË SHUMË

svecla gazmend hoxha

Hoxha: Ky ishte qëllimi me sulmin në Banjskë

Prokuroria

Vazhdon greva në prokurori – grupi i punës do të ketë afat prej 10 ditëve për arritjen e marrëveshjes

mickoski

Mickoski kërkon takim liderësh për zgjedhje

biden

Komuniteti shqiptaro-amerikan letër presidentit Biden, shpreh shqetësim për rrezikun nga Serbia

IMG_5719

Politikani serb: Radoiçiq u mor vesh me autoritetet serbe, prandaj u lirua

izet mexhiti3

Mexhiti: Përmes internetit lojërave të fatit e futën bixhozin në familjet tona

ASH

ASH: Interpelanca e opozitës teatër komik, procedura për kryeprokurorin e ri tanimë ka fillua

shaip kamberi

Kamberi: Ndikimi i politikës serbe në drejtësi është fatal, por, me aktin e sotëm, ajo po merr epitetin e shtetit “sponsor të terrorizmit”

caji-600x360

Keqpërdorën të dhënat e mjekëve për të shitur çaj, një kompani dhe një person nga Maqedonia rrezikojnë të dënohen me gati 7.000 euro

INFO

NA NDIQ