Prokuroria kërkoi arrest për Mijallkov të dielën rreth orës 3 pasdite, njoftoi Gjykata Penale

Kërkesa u paraqit për shkak të rrezikut të arratisjes, dhe vendimi i gjykatës për arrest shtëpiak u dërgua në Ministrinë e Brendshme në orën 6.30 pasdite.
Prokuroria për Krim të Organizuar dorëzoi në Gjykatën Penale në Shkup dje rreth orës 3 të mëngjesit kërkesën për arrest të ish-drejtorit të DSK-së Sasho Mijallkov në çështjen “Target-Fortesa”, për shkak të rrezikut të arratisjes. Brenda pak orësh, gjykata mori një vendim për arrest shtëpiak dhe tashmë në orën 18.30 vendimi iu dërgua Ministrisë së Brendshme, e cila ende po kërkon Mijalkov.

Gjykata Penale në Shkup u paraqit këtë mëngjes me një deklaratë se si shkoi procedura për urdhërimin e arrestit shtëpiak të ish-drejtorit të UBK-së, para vendimit në rastin në lidhje me përgjimet masive të paligjshme. Ne po e transmetojmë njoftimin të plotë:

Si Mijallkov “brenda natës” u bë i paarritshëm për policinë

“Prokuroria Themelore Publike për Ndjekjen e Krimit të Organizuar dhe Korrupsionit, dje (21 Shkurt 2021) në ora 15:00 në Gjykatën Themelore Penale Shkup, paraqiti një propozim për caktimin e masës së paraburgimit ndaj S.M.

Pasi të jetë përcaktuar që Këshilli Penal i Njësisë për Krim të Organizuar dhe Korrupsionin është kompetent të veprojë sipas propozimit, dhe duke pasur parasysh urgjencën e procedurës, edhe pse gjykata ligjërisht kishte 24 orë për të vendosur duke pasur parasysh që propozimi ishte dorëzuar fundjavë, këshilli Në korrelacion me dokumentacionin për dyshimin e arratisjes të paraqitur nga prokuroria me një njoftim të paraqitur nga Byroja e Sigurisë Publike në Ministrinë e Brendshme, menjëherë filloi veprimin dhe miratoi vendimet me të cilat i pandehuri u vendos në arrest shtëpiak me 24 mbikëqyrje orë dhe mbikëqyrje video dhe elektronike. dhe në 18:30 vendimi tashmë i ishte përcjellë Ministrisë së Brendshme si kompetente për veprime të mëtejshme.

Palët kanë të drejtë të apelojnë kundër këtij vendimi përmes kësaj gjykate në Gjykatën e Apelit të Shkupit brenda 24 orëve.

Lidhur me të gjitha çështjet e medias, gjykata dje, duke pasur parasysh urgjencën e veprimit dhe duke respektuar kompetencat e Prokurorit Publik dhe Ministrisë së Punëve të Brendshme, nuk komentoi në lidhje me spekulimet dhe informacionin e pakonfirmuar në lidhje me procedurën për ta dëmtuar atë, për “që ne kërkojmë mirëkuptim nga gazetarët,” thuhet në deklaratën nga Gjykata Themelore Penale – Shkup.