Prokuroria në ndjekje të disa portaleve që janë hapur para zgjedhjeve në mënyrë antiligjore

0

Prokuroria bëri të ditur se
Nga Prokuroria Publike thonë se janë në ndjekje të disa rasteve me hapjen e portaleve para zgjedhjeve pa i plotësuar kushtet ligjore, përcjell INA.

“Prokurori Publik dha urdhër për të kontrolluar firmat që gjatë periudhës së fushatës parazgjedhore qëllimisht kanë hapur portale pa impresiume, adresë dhe pa publikim të çmimores për reklamim”, thuhet kështu në njoftimin e Prokurorisë Publike.

Departamenti për Zbulimin e Krimit të Organizuar dhe Serioz pranë Ministrisë së Punëve të Brendshme në Prokurorinë Themelore Publike ka parashtruar njoftim në të cilën ka dyshime se partitë politike gjatë fushatës parazgjedhore kanë paguar reklamim politik në portale që sapo janë hapur dhe kanë pasur vizita të pakta.

Gjatë ditës së sotme, MPB dhe Prokuroria zbatoi aksion në të cilën janë marrë dokumentim prej tre firmave që kanë themeluar portalet dhe po ashtu merren edhe dëshmi nga institucionet tjera.