Protesta kundër shtrenjtimit të rrymës në Tetovë, plotësim të kërkesave ose radikalizim të protestave

0

Qindra tetovarë sot protestuan në sheshin e qytetit kundër shtrenjtimit të energjisë elektrike.
Protesta u organizua nga këshilli i shoqërisë civile, në shenjë pakënaqësie ndaj vendimit të Komisionit Rregullator për Energjetik, që së fundi vendosi shtrenjtimin e energjisë elektrike për 7.4%.
Këshilli i protestës bëri thirrje kundër shtrenjtimit të energjisë elektrike, duke thënë se ky vendim dëmton qytetarët, në të kundërtën protestat do të radikalizohen.
Ata drejtuan kërkesat e tyre në afat prej 10 ditëve në adresë të Kuvendit, Qeverisë, KRRE-së dhe EVN-së që të plotësojnë kërkesat si vijon më poshtë:
1) KRRE të shfuqizojë vendimin për rritjen e energjisë elektrike, 2) Qeveria të ndaloj monopolit të shërbimeve të kompanisë EVN dhe të jap fund sjelljes jokorrekte të tyre ndaj konsumatorit, 3) Kuvendi të zhbëj KRRE-në si organ që i shërben interesit të grupeve të biznesit dhe korporatave duke dëmtuar ekonominë mjaft të rënduar të qytetarëve, 4) krijimin e një trupi të pavarur arbitrar në shërbim të qytetarëve për të verifikuar cilësinë e shërbimeve energjetike”
Protesta e radhës u planifikua për të enjten e ardhshme.
Komisioni Rregullator për Energjetikë (KRRE) para një jave ka publikuar informacionin se do të rritet çmimi i energjisë elektrike në Maqedoni për 7.4% nga çmimi aktual. Sipas KRRE-së, çmimi do të rritet si pasojë e humbjeve të mëdha të furnizuesve MEPSO dhe ELEM nga gjendja aktuale me pandeminë COVID-19.

Xhaferi: Lajme të mira vijnë

“Lajme të mira vijnë edhe nga qielli edhe nga toka. Shiu u ndal, kurse mobilizimi për pjesëmarrje në këtë protestë ishte si asnjëherë më parë dhe rezultoi me mijëra e mijëra protestues.
“Edhe po u rikthye shiu, s’ka gjë – ne përsëri duhet të jemi aty se hajdutat na rrjepin edhe në shi, edhe në borë, edhë në vapë edhe në acar”, deklaroi një nga organiztorēt, Arianit Xhaferi.