Pse Ballkani nuk bëhet Skandinavi?

0

Blerim Reka

Sepse, paraja është më e fuqishme se ligji dhe keshi më i fortë se gjyqi. Dhjetë shekujt Bizantin, pesë shekujt otomanë dhe gjysëm shekulli komunist na e lanë: miton, rryshfetin dhe korrupcionin. Vendosën sundimin e bazuar në: përçarje, intriga dhe vëlla-vrasje. Dy të parët, madje thirreshin në kisha e xhamia, e ky i treti-te partia. Sot, të gjitha i zëvendësoi mafia.