Pse po çarteni, o shqipetaret e mi…?!

Gafur Adili

Para nje dekade, permes publikimeve te mia (shkrimeve dhe intervistave), une kam paralajmeruar se ekziston nje projekt antishqiptar qe, vetem shqiptaret e Shqiperise Londoneze (Rrudhosur) te quhen shqipetare, ndersa shqiptaret e Kosoves te quhen kosovare, shqitaret e Ilirides te quhen maqedonas, te Kosoves Lindore (Presheve, Medvegje, Bujanoc) te quhen serbe dhe shqiptaret nen Malin e Zi te quhen malazeze.
Por, atehere (para nje dekade) nuk e kisha besuar se do te vjen kjo kohe kur shqiptaret e Ilirides do te quhen gornimakedonci…!!!

Dhe, pikerisht per tu realizuar ky projekt antishqiptar ne krye te institucioneve te Republikes se Kosoves do te duhej te viheshin ata qe edhe jane vene, ish “komandantet” e ish UÇK-osoves, te cileve te huajt ua kane shkelur bishtin dhe…., njejte siç kane vepruar e po veprojne edhe ne IRJM me “komandantet” e ish UÇK-ombetare.

Prandej, mos u çartni shqiptaret e mi, por organizohuni dhe shporrni te gjithe sherbetoret e te huajve qe, dite e nate jane duke punuar per ndarjen dhe copezimin e Kombit Shqiptar ne kosovare, ne gornimakedonci, ne serbe dhe ne malazeze etj…
Atehere (para nje dekade) nuk me degjuat, degjonemi tani…,
Zgjohuni nga gjumi letargjik!