Qeni-robot që nuk pritet të jetë miku më i mirë i njeriut (Video)

Njerëzit i kanë zbutur dhe i pranuan qentë në shtëpitë e tyre primitive, para rreth 15 mijë vitesh.

Por, pranimi i një race të re qensh në shtëpitë tona moderne, që janë krijuar nga Boston Dynamics, do ishte pendim shumë i madh, transmeton Telegrafi.

Mënyra se si ky qen-digjital, e hapë derën për t’i mundësuar tjetrit kalimin, i ka bërë të gjithë të mos ndjehen rehat.

“Asnjë njeri nuk është lënduar gjatë këtij procesi, por nuk do të shkoi gjatë kur këta qen të shkojnë nëpër shtëpi dhe të hanë njerëz”, është përshkruar filmimi që po qarkullon në internet.

Pajisjet me katër këmbë të quajtura SpotMini punojnë me bateri, thuhet se janë të përshtatshme për shtëpi ose zyra.

Peshojnë rreth 30 kilogramë, ndërsa posedojnë edhe një krah të frikshëm, që lëvizë me saktësi të madhe dhe i mundëson të kapë objektet me shumë precizitet. /Tetova Sot/