Qeveria do ta mbajë mbledhje

Iliria News Agency
Iliria News Agency

15/02/2022

Qeveria sot do të mbajë mbledhjen e rregullt të 14-të, në të cilën mes tjerash, do të shqyrtohen informacioni për programin dhe prioritetet e kryesimit francez me Këshillin e Bashkimit Evropian me Këshillin e Bashkimit Evropian, si dhe raporti nga analiza e propozim-planeve strategjike të ministrive dhe organeve të tjera në administratën shtetërore në aspekt të formës, përmbajtjes dhe harmonizimit të saj me prioritetet strategjike në Qeverinë e Republikës së Maqedonisë së Veriut në vitin 2022, të përgatitur nga Sekretariati i Përgjithshëm i Qeverisë.

Në mbledhje, para ministrave do të gjenden edhe më shumë propozim-programe për punë për vitin aktual, mes të cilave edhe Propozim-programi për subvencione kapitale për zhvillim të rajoneve malore në fushën e bujqësisë dhe zhvillimit rural, Propozim-programi për subvencione kapitale për zhvillim të rajoneve malore në fushën e bujqësisë dhe zhvillimit rural për vitin 2022, propozuar nga Ministria dikasteriale për Bujqësi, Pylltari dhe Ekonomi të Ujërave.

Me propozim të Ministrisë për Vetëqeverisje Lokale është përpiluar edhe Propozim-programi trevjeçar për zbatimin e Strategjisë për zhvillim rajonal 2021-2024.

Në mbledhjen e sotme para ministrave do të gjendet edhe Informacioni për propozim-strukturat dhe Planit të veprimit për vendosjen e sistemit për menaxhim indirekt nga ana e Republikës së Maqedonisë së Veriut me IPA mjetet në përputhje me kërkesat nga Rregullativa për zbatimin e Instrumentit të ri për ndihmë para-aderuese (IPA 3) për Program Vjetor të Veprimit për vitin 2022.

TË FUNDIT

ME TE LEXUARA

LEXO MË SHUMË

qeveria kosoves prishtine

Sot ditë zie në Kosovë në kujtim të vajzave dhe grave të vrara

ikja

Të dhënat e trishta/ Të rinjtë po ikin në emigracion, të moshuarit punojnë

Arben Taravari

Taravari uron Kosovën për votimin në Asamblenë e KiE: Gjithmonë me Kosovën tonë

qeveria-750x430

Qeveria vendosi: 24 prilli dhe 8 maji ditë jo pune për të gjithë qytetarët

Ali Ahmeti tubim

Ahmeti: “Ju thash, ma jepni shpatën dhe ju më besuat e unë nuk ju zhgënjeva”

Protesta_Mjeket

Qeveria mori vendim për specializantët

06eb15d2-4c29-4428-829f-782a34419ce7

Kasami nga Dibra: Do të investojmë në zhvillimin e vendit, do të mbështesim rininë dhe kthimin e mërgatës

FB_IMG_1713299161129

Taravari: Na tronditi lajmi për vdekjen e mërgimtarit tonë Taip Fidani në Sarajevë

Afrim Gashi

Gashi nga Dibra: BDI ka zgjedhur ta shajë Rusinë, për t’i ikur kritikës për hajninë

INFO

NA NDIQ