Qeveria e Maqedonisë së Veriut do të blejë aksione me vlerë 15.6 milionë euro për të shpëtuar Hekurudhat nga falimentimi

INA
INA

09/11/2023

Qeveria do të blejë aksione nga shoqëria aksionere “Transport Hekurudhor” me vlerë 15.6 milionë euro, që do të shpëtojë nga falimentimi në afat të shkurtër.

Transport hekurudhor planifikon të emetojë aksione, që është hera e katërt deri më tani, për të cilën ka marrë miratim nga Komisioni i Letrave me Vlerë.

Komisioni për letra me vlerë ka miratuar Vendim me të cilin Transport Hekurudhor Shkup është miratuar që të emetojë emetimin e katërt të aksioneve përmes ofertës private.

“Me emetimin e katërt, Kompania do të emetojë 962.913 aksione të zakonshme, ku çmimi i shitjes për aksion është i barabartë me vlerën nominale dhe është 1.000 denarë për aksion. Vlera totale e shitjes së emisionit është 962.913.000 denarë. Shoqëria lëshon letra me vlerë me qëllim të rritjes së kapitalit bazë, pra me qëllim të krijimit të kushteve për funksionim normal. Oferta private është e dedikuar për blerësin e njohur, aksionarin e vetëm ekzistues – Qeverinë e Republikës së Maqedonisë së Veriut, si investitor institucional”, njofton Komisioni për letra me vlerë.

Kjo ndërmarrje shtetërore është një humbëse dhe debitore e rregullt. Në gjysmën e parë të vitit, humbjet arritën në rreth 65 milionë euro.

ME TE LEXUARA

LEXO MË SHUMË

evn-fatura

A do të shtrenjtohet rryma pas 1 janarit

derivate nafta dizeli benzin

Ulen çmimet e derivateve të naftës në Maqedoninë e Veriut

Fatmir-Bytyqi

Bytyqi: Presim vitin e ardhshëm inflacioni të jetë nga 2 deri 2,5 për qind, si dhe rritje të njëjtë të BPV-së

punetor

Demolli: Pas janarit vështirë se do të gjenden punëtorë me pagë 600 euro

albi mall gjilan

​“Albi Mall” tani edhe në Gjilan, projekt impresionues në vlerë 40 milionë euro

Duhani

Një akcizë 30% më e lartë në cigare do të shpëtojë 7000 jetë në vit dhe do të ketë 265 milionë euro shtesë në buxhet

Nikollovski_15

Nikollovski do të ndajë 87 marrëveshje për mbështetje për grant deri në 10.000 euro për kantinat e vogla familjare për verë

auto_korrupsion1511207587

Kush janë më të korruptuarit në Maqedoninë e Veriut?!

branko_azeski

Branko Azeski do të kryesojë në shoqatën e dhomave ekonomike të Ballkanit në vitin 2024

INFO

NA NDIQ