Qytetarët e Maqedonisë gjithnjë e më shumë i përdorin kartelat pagesore

Iliria News Agency
Iliria News Agency

04/01/2022

Qytetarët gjithnjë e më shumë i përdorin kartelat pagesore në tregtinë në vend. Të dhënat në Bankën Popullore për tremujorin e tretë të vitit të kaluar dëshmojnë rritje të madhe vjetore edhe tek vlera edhe tek numri i transaksioneve të realizuara edhe atë për 16 dhe për 14,9 për qind.

“Rritja vjetore e pagesave në tregti, që del para së gjithash nga rritja e lartë vjetore e numrit të pagesave me kartela pagesore në vendet virtuale (internet) të shitjes (40,8 për qind), vazhdon edhe në tremujorin e tretë të vitit 2021 dhe është më e lartë për 4,3 herë në krahasim me rritjen vjetore në tremujorin e njëjtë të vitit 2020. Lidhur me përdorimin e kartelave pagesore në vendet fizike të shitjes, në tremujorin e tretë të vitit 2021, ishte realizuar rritje e lartë vjetore prej 12,8 për qind, që është më e lartë për 2,9 herë të rritjes vjetore të realizuar në tremujorin e njëjtë të vitit 2020”, informojnë nga Banka Popullore.

Rritje e lartë është vërejtur edhe tek pagesat me transfertë kreditore, gjegjësisht rritja vjetore tek vlera e transaksionit është 30,3 për qind, ndërsa tek numri i transaksioneve të kryera është 50,6 për qind.

“Bankieria elektronike dhe përdorimi i saj gjatë inicimit të transfertave kreditore edhe më tej shënon trend rritjeje, që ekzistoi edhe para pandemisë me Kovid-19, por ishte nxitur shtesë me transformimin digjital gjatë pandemisë. Kështu, edhe në tremujorin e tretë të vitit 2021, rritet përdorimi i transfertave të inicuara kreditore për 22,2 për qind në bazë vjetore tek numri, gjegjësisht për 31,4 për qind tek vlera e transaksioneve të realizuara, në krahasim me periudhën e njëjtë të vitit 2020, kur shënuan rritje vjetore prej 35,9 për qind tek numri, gjegjësisht prej 30,8 për qind tek vlera e transaksioneve të realizuara”, thuhet në kumtesën e Bankës Popullore.

TË FUNDIT

ME TE LEXUARA

LEXO MË SHUMË

Elmi Aziri

Aziri: ASH del e vetme në zgjedhje, kjo çështje do të diskutohet dhe në organet partiake!

Manastiri Banjskes zvecan

Rexhaj: Ja kush na kishte paralajmëruar më herët për sulmin në Banjskë

ushtria forcat e armatosura shqiperi

Shqipëria e 90-ta në botë për fuqinë ushtarake, vendi dytë në rajon

Talat Xhaferi

Xhaferi: Maqedonia e Veriut ndërton vlera evropiane të bashkëjetesës, multikulturalizmit dhe multietnicitetit

Arjanit Hoxha ziadin sela zejdi

Si do të shkojë ASH-ja e Selës në zgjedhje? Zejdi është për bllok të gjerë politik, Hoxha i sigurt për koalicion fitues

arber ademi

Ademi: Brenda javës i unifikojmë pagat e profesorëve

Baza ajrore Kucove

Baza e NATO-s në Kuçovë merr jehonë, Rama paralajmëron edhe bazën detare

Abdush demiri

KSHZ kompleton përbërjen e saj, Abdush Demiri bëhet anëtari i shtatë i saj

UT Universiteti tetoves

VLEN: BDI nxori në rrugë elitën intelektuale shqiptare

INFO

NA NDIQ