Qytetarët e vendeve të Ballkanit do të paguajnë taksë për hyrje në vendet e BE-së

Nga fundi i vitit 2022, qytetarët e vendeve jo anëtare të BE-së që aktualisht nuk kanë nevojë për vizë për të hyrë në vendet anëtare të BE-së, pritet që të aplikojnë për një autorizim udhëtimi me Sistemin Evropian të Informacionit dhe Autorizimin e Udhëtimit (ETIAS), shkruan TravelTomorrow.

Leja e udhëtimit do të jetë e vlefshme për tre vjet ose deri në skadimin e pasaportës së regjistruar në momentin e aplikimit.

Për çdo aplikim, aplikanti do t’i kërkohet të paguajë një tarifë autorizimi udhëtimi prej 7 euro, përcjell INA.

Aktualisht janë 60 shtete nga të cilat udhëtarët duhet të aplikojnë, e në mesin e tyre janë edhe qytetarët e Maqedonisë, Shqipërisë si dhe vende tjera të rajonit.(INA)