“RACE FOR THE CURE” – “PËRPARA ROZË” Arsovska dhe Burns në mbështetje të fushatës për luftën kundër kancerit në gji

Sot në parkun e qytetit të organizuar nga Shoqata “Borka – Për çdo ditë të re”, në bashkëpunim me aleancën më të madhe evropiane të shoqatave të pacientëve “Think PinkEurope” u mbajt një ngjarje si pjesë e fushatës për të luftuar kancerin e gjirit.

Ideja është të rritet ndërgjegjësimi dhe mbështetjа e opinionit për të gjithë ata që janë përballur dhe po përballen me këtë sëmundje tinëzare dhe për të dërguar një mesazh të qartë për rëndësinë e diagnostikimit të hershëm.

“Unë përshëndes iniciativën e shoqatës “Borka – Për çdo ditë të re” dhe mbështetjen dhe ndihmën e tyre të parezervë për të gjitha gratë që janë përballur me këtë sëmundje. Unë jam një nga ato gra që fitova betejën me kancerin dhe uroj që të gjithë ta fitojnë. Por kjo nuk është gjithmonë kështu, kështu që unë dua të dërgoj një mesazh se më të rëndësishmet janë kontrollet e rregullta dhe zbulimi i hershëm i sëmundjes. Sëmundja nuk pyet për vite e gjini. Kur u përballa me sëmundjen isha shumë e re, por prapë me të vetmin mendim që duhej të fitoja. Pavarësisht se sa e vështirë është kur do të mësoni, gjëja më e rëndësishme është të përballosh shpejt sëmundjen dhe ta luftosh atë. Emocionet negative nuk duhet të mbizotërojnë kurrë, edhe pse është shumë më e lehtë ta dëgjosh këtë sesa kur përballesh me të. Sidoqoftë, gjëja më e rëndësishme është mbështetja, unë kisha mbështetjen e të gjithë familjes dhe të gjithë miqve të mi. Kjo është arsyeja pse unë jap mbështetjen time të parezervë dhe jam gjithmonë e hapur për të gjithë ata që duan të flasin me mua për këtë”, tha Danela Arsovska, kandidate për kryetare të Shkupit.
Në këtë event ishte e pranishme edhe ambasadorja e SHBA-ve në Shkup Kate Marie Burns, e cila u fotografua me Arsovskën.

Pacientët me kancer nuk duhet të harrohen për shkak të pandemisë dhe secili prej tyre meriton një qasje të personalizuar në terapi, disponueshmërinë e barnave inovative të teknologjisë së fundit dhe terapinë në kohë.