Radojiçiçi: shteti me mafia

INA
INA

12/10/2023

Daut Dauti

Rasti i Millan Radojiçiçit tregon se në ç’masë ekziston krimi i organizuar në Serbi dhe Kosovë dhe se si nuk ka dallim mes konceptit të shtetit si organizatë ligjore dhe mafisë si organizatë kriminale. Këto dy organizata janë një, ose, nëse janë dy, punojnë në mënyrë paralele pa e trazuar njëra tjetrën. Pra, krimineli përkrahet nga politika ose vet politika është kriminale, e cila gjë gjë edhe prodhon kriminelë të pasur dhe të rëndësishëm në politikë dhe ekonomi.
Ky rast, poashtu, dëshmon se si politikanët dhe afaristët shqiptarë e serbë, bashkëpunojnë mes veti për përfitime personale e jo për të përgjithshmen, e cila gjë i ngulfatë dhe i acaron edhe më shumë marrëhëniet jo të mira mes serbëve dhe shqiptarëve. Ky aktivitet i nëndheshëm e minon sipërfaqen e bashkëpunimit të mirëfilltë.
Kjo është një pengesë shumë e madhe që e vonon zgjidhjen e problemit mes Kosovës dhe Serbisë. Problemi do të zbutej sikur Serbia, si nismë, ta trajtonte Radojiçiçin (kriminel/terrorist), sikur që e trajton Kosova. Pra, Kosova ka bërë një hap të rëndësishëm në këtë drejtim, që do të duhej të përcillej edhe nga Serbia. Por, për fat të keq, nuk ka shenja të tilla.

ME TE LEXUARA

LEXO MË SHUMË

bedri1-804x380-1

Ajdari: Cila është lidhja mes vrasjes së Vanjës dhe vrasjes te Liqeni i Smilkovës?

Zekerija Idrizi

Çohu dhe rebelohu SHQIPTARISHT!

atanas kostovski

Një shqiptar më bëri maqedonas krenar

amina nuraj

Një grua nga Sanxhaku vlen më shumë se një mijë burra në Ballkan

muhamer pajaziti

Arsimtar, e kemi marrë vizën për Gjermani

crispi

“Mbani sytë nga Shqipëria”, si e mbrojti Shqipërinë, arbëreshi në krye të Italisë

Lutfi Dervishi

Falimentimi i fjalës

refugjate-emigrante

Pse emigrimi është kthyer sërish në një problem të madh?

Beqir Sina

Nervozizmi i Kissingerit

INFO

NA NDIQ