Reagimi i parë i Moskës ndaj urdhrit të Hagës për arrestimin e Putinit

Rusia ka reaguar pas lajmit se Gjykata Ndërkombëtare Penale në Hagë ka lëshuar një urdhër arresti për presidentin rus Vladimir Putin.

Marija Zakharova, zëdhënëse e Ministrisë së Punëve të Jashtme, tha: “Vendimet e Gjykatës Ndërkombëtare Penale nuk kanë asnjë rëndësi për vendin tonë, as nga pikëpamja juridike”.

“Rusia nuk është palë e Statutit të Romës dhe nuk ka asnjë detyrim sipas tij”, shtoi ajo. Kremlini nuk i është përgjigjur ende kërkesave për koment.