Referendumi dhe kurthi që po përgatitet

0

REFERENDUMI & Shqiptarët detektorë politik i sprovuar për identifikimin e PYETJES KURTH !
Miq të dashur,
Shtylla kryesore e zbatimit të plotë të Marrëveshjes midis Maqedonisë dhe Greqisë është REFERENDUMI.
Ligji për referendum dhe mënyrat tjera të deklarimit të qytetarëve për çëshrtje konkrete, përcakton ;- Rreferendum obligativ dhe konsultativ. Për çështjen në fjalë , secila nga këto do të jetë OBLIGATIVE sepse tajmingu për realizimin e saj është në mes të procedurës për të qenë marrëveshja plotësisht e rratifikuar nga të dyja palët nënshkruese.
Ajo që do të jetë në kureshtjen e qytetarëve ka të bëjë me ate se SI DO TË JETË PYETJA E PARASHTRUAR në fletëvotimin e referendumit ? Me fjalë të tjera a do të jetë pyetja me karakter politiko-statusorë apo ndyrshe .
Pyetja në asnjë mënyrë nuk duhet të jetë siç thuhet në drejtësi (Kapcio Kvescio)- PETJE KURTH, por ajo do të duhet të jetë plotësisht e kjartë dhe e kuptueshme .
Jo çdo pyetje që fillon- A JENI… mund tju përgjigjeni bardhë- zi , ose me PO ose JO .
Shqiptarët janë detektori politik i sprovuar për të identifikuar PYETJEN KURTH !
( q.aliu )