Reuters: “Vuçiç pranon kompromisin me Kosovën”

0

“Vuçiç do të pranojë kompromisin në përcaktimin e kufirit me Kosovën vetëm për një arsye, që Serbia të plotësojë kushtin e fundit për bashkimin në BE”. Kështu ka shkruar së fundmi “Reuters”, duke thënë se Presidenti serb është i gatshëm për kompromis.

Gjithnjë sipas kësaj agjencie, politika serbe e udhëhequr nga Vuçiç do të kërkojë dhe do të arrijë autonomi më të madhe për enklavat serbe në Kosovë, mbrojtjen e manastireve ortodokse dhe kompensime financiare për objektet industriale e energjetike që politika serbe i cilëson si prona të saj.

“Reuters” thekson se Vuçiç do të ketë kundër ideve të tij Kishën Ortodokse Serbe dhe politikanët nacionalistë serbë.