Rreth 3 milionë punëtorë në BE nuk kanë mundësi të përballojnë ngrohjen në shtëpitë e tyre

Gati tre milionë punëtorë të Bashkimit Evropian nuk mund të përballojnë ngrohjen e shtëpive të tyre në mes të rritjes së çmimeve të energjisë, thuhet në një studim i ri, duke shtuar se 15 për qind e të varfërve nuk kanë para të mjaftueshme për të përdorur këtë shërbim.

Çmimet me shumicë të gazit dhe energjisë elektrike janë rritur në të gjithë Evropën, duke rritur perspektivën e rritjes së faturave tashmë të larta të shërbimeve dhe dhimbje të mëtejshme për njerëzit që pësuan një goditje financiare gjatë pandemisë COVID-19.

“Ka miliona punëtorë me pagesë të ulët në Evropë të cilët duhet të zgjedhin midis ngrohjes së shtëpisë ose ushqimit të duhur të familjes ose pagimit të qirasë pavarësisht punës me orar të plotë. Fatkeqësisht, rritja e çmimeve të energjisë do të thotë që edhe më shumë njerëz përballen me kthimin nga puna e një dite ose nate e gjatë në një shtëpi të ftohtë këtë dimër dhe fëmijët e tyre duke bërë detyrat e shtëpisë në të ftohtë”, tha zëvendëssekretarja e përgjithshme e Konfederatës Sindikale Evropiane (ETUC), Esther Lynch.