Rriten rrogat e policëve, mjekëve, arsimtarëve … në Kosovë

Iliria News Agency
Iliria News Agency

01/02/2023

Me Ligjin e ri për pagat në sektorin publik, do të këtë lëvizje të pagave edhe të zyrtarët policor, mjekëve, mësimdhënësve dhe kategorive tjera.

Policët

Me caktimin e vlerës së koeficientit tashmë të gjithë pjesëtarët e Policisë së Kosovës e dinë sa është paga bruto e tyre, pa shtesa.

Drejtori i përgjithshëm i policisë ka koeficientin 14.5 (1,522 euro), zv.drejtori i përgjithshëm 12.8 (1,344 euro) ndërsa Drejtori i Departamentit në Polici ka 11.2 (1,176 euro). Këto tri pozita paguhen në bazë të funksionit dhe jo të gradës.
Ndërsa koloneli, që është grada më e lartë në polici do të paguhet me koeficientin 10.2 (1,071 euro), nënkoloneli 9.2 (966 euro), majori 8.2 (861 euro), kapiteni 7.4 (777 euro), togeri 7 (735 euro) dhe rreshteri 6.4 (672 euro).

Ndërsa policët që nuk kanë gradë do të paguhen: Polici i lartë me koeficientin 5.9 (619 euro), Polici me koeficientin 5 (525 euro), Polici i ri 4.5 (472 euro) dhe kadeti policor me koeficientin 2 (210 euro).

Mjekët

Paga e mjekëve sipas përllogaritjes së koeficientit 7.4 del të jetë 777€.Ndërsa, në 12 për doktorët specialistët, 1,260 euro.

Ndërsa, ligji parasheh kompensim për kujdestari, për punën gjatë natës e për punë jashtë orarit. Kujtojmë se vlera e koeficientit në Ligjin e Pagave do të jetë 105 euro.

Qeveria e Kosovës ka bërë të ditur sot se vlera e koeficientit të pagave do të jetë 105. Sa do të paguhen mësimdhënësit në bazë të kësaj shifre?Ligji për paga i publikuar para pak javësh në gazetën zyrtare ka zbuluar koeficientin e pagave.

Arsimi

Sipas asaj që shihet aty, mësimdhënësi i shkollës së mesme ka koeficientin 5.8, ndërsa ai i shkollës fillore, 5.6.

Duke e llogaritur me vlerën e koeficientit, mësimdhënësi i shkollës së mesme do të marrë rreth 609 euro pagë, ndërkaq, ai i shkollës fillore, do të paguhet rreth 588 euro.

TË FUNDIT

ME TE LEXUARA

LEXO MË SHUMË

Zgjedhje votime vota Maqedoni

Përfundon votimi për rrethin e parë të zgjedhjeve presidenciale

arben taravari

Taravari: Jemi të lumtur se e kemi fituar votën e shqiptarëve

Screenshot_2024-04-24-17-56-51-194_com.android.chrome-edit

Ja në sa ora do të shpallen rezultatet e para nga KSHZ

Screenshot_2024-04-24-17-56-51-194_com.android.chrome-edit

KSHZ: Deri në ora 17:00, jehona e votuesve është 44.18%

Zgjedhje votime vota Maqedoni

KSHZ: 35.89 % votuan deri në ora 15:00

ambasada

Ambasadat e huaja ndjekin procesin e votimit në Maqedoninë e Veriut

IMG_1475

Pas 55 viteve qëndrimi në Maqedoni, sot për herë të parë voton nëna e deputetes

FLAMUJ

Parlamenti Evropian e miraton planin prej 6 miliardë eurosh për Ballkanin Perëndimor

odihr

“Presidencialet”, ODIHR nesër do t’i publikoj rezultatet e para

INFO

NA NDIQ