Rrogat e funksionarëve mbeten të paprekura!

ina-online
ina-online

27/11/2023

Ulja e rrogave të funksionarëve në Maqedoninë e Veriut nuk është prioritet për Qeverinë, shkruan Alsat.

Ndonëse ka mbetur edhe një muaj deri në fund të vitit, afat të cilin e dhanë vetë se do të hartojnë një kornizë për harmonizim të pagave të tyre, grupi i punës akoma nuk ka dorëzuar në Qeveri një propozim për ndryshimin dhe plotësimin e 7 ligjeve ekzistuese, me të cilat rregullohen rrogat e ministrave, drejtorëve, deputetëve, gjykatësve, prokurorëve e të gjithë të zgjedhurve dhe të emëruarave, të cilët nga prilli marrin paga me 78% rritje.

Zëvendëskryeministri për Çështje Ekonomike Fatmir Bytyqi, tha se ka grupe të ndryshme të interesit që kanë kundërthënie.

“Për pjesën e harmonizimit të pagave të funksionarëve, grupi punues ka disa ide, akoma janë në përpunim e sipër. Harmonizimi i 7 ligjeve për grupe të ndryshme të interesit nuk është model i lehtë. Por, unë them që grupi punues shumë shpejtë do të vijë me propozim në Qeveri, pastaj të tjerët vendosin nëse këto ligje do të sillen në afatin e caktuar. Mendoj se ligjet me interes të lartë shoqëror duhen të sillen sa më shpejtë pa asnjë pengesë në organin ligjvënës që është Kuvendi”, tha Fatmir Bytyqi, Zëvendëskryeministër për çështje ekonomike.

Në mesin e funksionarëve deputetët dhe gjykatësit janë më të zëshmit kundër uljes së rrogave të tyre.

TË FUNDIT

ME TE LEXUARA

LEXO MË SHUMË

Arjanit Hoxha ziadin sela zejdi

Si do të shkojë ASH-ja e Selës në zgjedhje? Zejdi është për bllok të gjerë politik, Hoxha i sigurt për koalicion fitues

arber ademi

Ademi: Brenda javës i unifikojmë pagat e profesorëve

Abdush demiri

KSHZ kompleton përbërjen e saj, Abdush Demiri bëhet anëtari i shtatë i saj

UT Universiteti tetoves

VLEN: BDI nxori në rrugë elitën intelektuale shqiptare

rasti-Sopotit

Sopoti – 21 vjet, rast klasik i montuar, 12 banorë me 156 vite burg, 6 agjentët fajtorë kurrë nuk u përgjigjën!

universiteti-i-tetoves-UT

Sindikata e UT-së kërkon nënshkrimin e marrëveshjes kolektive

marko-bislimoski-780x470-1

Bislimovski: Temperaturat e larta ditore do të ndikojnë në faturat e ngrohjes

Jovan mitreski

Mitreski: Do të propozojmë ndryshime në ligjin për arsimin e lartë, të gjithë të punësuarit do të kenë rritje të pagave

bujar neziri

Bujar Osmani tregon si ishte organizuar atentat ndaj tij (VIDEO)

INFO

NA NDIQ