Ruzhin: Me propozimin francez ruhet gjuha maqedonase dhe kështu ruhet 90% e identitetit

Ish-ambasadori i Maqedonisë dhe profesori universitar Nano Ruzin sonte në emisionin “Click Plus” në TV21 ka theksuar se me propozimin francez ruhet gjuha maqedonase.

Sipas tij, kjo ruan 90% të identitetit. Ai shtoi se propozimi francez është një bazë e mirë për zgjidhjen e kontestit me Bullgarinë fqinje. “Ky propozim ofron një bazë të mirë për tejkalimin e problemit dypalësh midis Shkupit dhe Sofjes,” tha Ruzhin.