Sa persona u shpërngulën në Zvicër në vitin 2020

Iliria News Agency
Iliria News Agency

14/03/2022

Gjatë vitit 2020, 10.3% e popullsisë së Zvicrës u shpërngulën. Distanca mesatare e lëvizur ishte 12.5 km. Megjithatë, gjasat e lëvizjes dhe distanca e lëvizur ndryshonin ndjeshëm sipas moshës dhe kombësisë

Njerëzit e grupmoshës midis 20 dhe 40 vjeç kishin më shumë gjasa të lëviznin. Kishte gjithashtu një përplasje të vogël në numra midis moshave 62 dhe 65. Afërsisht 27% e 25-vjeçarëve u zhvendosën në vitin 2020, krahasuar me vetëm 2% të 94-vjeçarëve, shkruan albinfo.ch.

Kantoni më i lëvizshëm ishte Bazeli. 12,1% e popullsisë atje u zhvendosën në vitin 2020. Më pak i lëvizshëm ishte Uri ku u shpërngulën vetëm 8,2% e popullsisë. Kantone të tjera me lëvizje të lartë ishin Neuchâtel (11.4%), Vaud (11.3%) dhe Cyrihu (10.9%). Në Gjenevë norma ishte 9.9%.

Lëvizja jashtë vendit

Në përgjithësi, 1,1% e popullsisë së Zvicrës u zhvendos në një vend tjetër në vitin 2020. Kombësia më e lëvizshme ishte britanikët. 5.7% e banorëve britanikë u larguan nga Zvicra në vitin 2020. Kombësi të tjera të largimit të lartë përfshijnë francezët (4.7%), portugezët (3.8%), gjermanët (3.6%) dhe austriakët (3.6%). Qytetarët zviceranë u larguan me një normë prej 0.4%, shkruan tutje albinfo.ch.

Grupmoshat më të prirura për të lëvizur në një vend tjetër në vitin 2020 ishin 26-25 vjeç (1.9%), 18-25 vjeç (1.5%), 36-45 vjeç (1.3%), 0-5 vjeç (1.2). %) dhe 56-65 vjeç (1,0%). Të kaluarën 80 (0.3%) dhe midis 6 dhe 17 (0.7%) ishte e pazakontë të lëvizësh.

Kantonet me shkallën më të lartë të largimeve ndërkombëtare ishin Gjeneva (1.9%), Basel-City (1.7%), Vaud (1.6%), Zug (1.4%), Ticino (1.3%) dhe Cyrihu (1.2%).

Kantonet me shkallën më të lartë të ardhjeve ndërkombëtare ishin Cyrihu (2.4%), Vaud (1.4%), Gjeneva (1.0%) dhe Berna (0.8%). Kantonet me përqindjen më të ulët të të sapoardhurve nga jashtë ishin Uri (0.02%), Nidwalden (0.03%) dhe Jura (0.05%).

Midis kantoneve me migrim të lartë ndërkombëtar, migrimi neto varioi nga +1.3% në -1.2%. Cyrihu (+1,3%) ishte i vetmi nga këto kantone me fluks neto brenda nga jashtë. Vaud (-0,2%), Valais (-0,8%), Gjenevë (-0,9%), Ticino (-0,9%), Neuchâtel (-1,0%), Zug (-1,2%) dhe Bazel (-1,2%) të gjitha panë dalje neto ndërkombëtare gjatë vitit.

TË FUNDIT

ME TE LEXUARA

LEXO MË SHUMË

diaspora kroaci

Takime vëllezërore me shqiptarët e Kroacisë

IMG_1293

Krerët e VLEN-it në Berlin: Diaspora i thotë po ndryshimit

IMG_1267

Djaloshi që la Amerikën për të veshur uniformën e policisë së Kosovës

REXHEPI

Rexhep Rexhepi,Mocarti i prodhimit të orëve zvicerane

taravari kurti

Arben Taravari dhe Kryeministri Albin Kurti vizitojnë Zvicrën

pliizzr

Arrestimi i këngëtarëve shqiptarë në Zvicër, deklarata e fortë e koleges së tyre: Mirë ua bënë, vinë e dredhin by**ët dhe…

treni

Me tren falas për në Evropë, BE dhuron 35 mijë bileta për të rinjtë

IMG_1227

Shqiptarët mbeten pa deputet në Kroaci, Ermina Lekaj Prljaskaj nuk siguroi votat e duhura

zvicra

Zvicra, vendi më tërheqës për të bërë biznes

INFO

NA NDIQ