Sa serbë pushuan sivjet në bregdetin shqiptar

Mbi 150 mijë serbë përllogaritet se kaluan këtë verë pushimet në Shqipëri, duke e renditur mes destinacioneve kryesore. Të ardhur fillimisht me frikë dhe mosbesim, pushuesit dhe operatorët turistikë vlerësojnë se problemet mes popujve janë faj i politikës, raporton Ora News.

 

Fillimisht nuk e mohojnë që erdhën me frikë dhe si zgjedhje e detyruar për pushime, pasi vendet e tjera u mbyllën kufijtë për shkak të pandemisë covid 19, por ajo që gjetën po i bën serbët të rikthehen në Shqipëri për turizëm.

“Gjithçka është shume miqësore, nuk kemi pasur asnjë problem asnjë vështrim të çuditshëm, ne jemi te lumtur këtu. Ky është viti ynë i dytë këtu, ne kemi qenë edhe vitin e shkuar, ishim në Ksamil qëndruam 20 dite atje, dhe këtë vit erdhëm sërish është bukur këtu.”

Mbi 150 mijë serbë përllogaritet se kaluan këtë verë pushimet në bregdetin shqiptar.

Siç tregon Boris Firicki përfaqësues i një agjencie turistike, Shqipëria po konkurron destinacionet e vizituara tradicionalisht nga turistët serbë si Greqia, Turqia, Mali i Zi.

“Për këtë verë nuk kemi ende shifra për serbet që ishin turist në Shqipëri. Në 2021-ishin patëm 200 mijë serbë në Shqipëri, por sigurisht që këtë verë është vizituar nga me pak sepse mos të harrojmë që pas dy vitesh mbyllje për shkak te pandemisë, këtë verë u hapëm me Greqinë, Kroacinë etj. Por gjithsesi ne vazhduam te kishim një interes të lartë për Shqipërinë përgjatë muajve qershor, korrik dhe gusht. Këtë verë pati një rënie me 20% te interesit të serbëve për të kaluar pushimet ne Shqipëri. Por kur mendoj se serbet këtë verën patën mundësi të vizitonin të gjithë Evropën mua kjo me duket një shifër e jashtëzakonshme.”

Rekordi prej rreth 200 mijë pushues nga Serbia këtë vit nuk u thye, por operatorët turistikë janë të bindur se numri I tyre do të jetë gjithmonë në rritje./OraNews