Serbia i tejkalon Shtetet e Bashkuara në përqindjen e vaksinimeve

Serbia ka tejkaluar Shtetet e Bashkuara dhe që nga mëngjesi i sotëm është vendi i 5-të në botë kur bëhet fjalë për numrin e qytetarëve të vaksinuar për 100 mijë banorë, raportoi B92.net.

Kur bëhet fjalë për numrin e rivaksinimeve, ne jemi të parët në Evropë dhe të katërtit në botë.

Për krahasim, Serbia ka më shumë shtetas të rivaksinuar në numër absolut se Hungaria, Sllovenia, Kroacia, Bullgaria, Mali i Zi, Maqedonia e Veriut dhe Shqipëria.

Kur bëhet fjalë për numrin e rivaksinimeve për milion banorë, Serbia është e para në Evropë dhe e katërta në botë.

Për krahasim, Serbia ka më shumë shtetas të rivaksinuar në numër absolut sesa Hungaria, Sllovenia, Kroacia dhe Bullgaria së bashku, sipas B92.

Sipas të dhënave më të fundit të qeverisë, 1.343.718 vaksinime të koronavirusit dhe 487.359 rivaksinime janë kryer në Serbi.

Sipas numrit të vaksinimeve për milion banorë, Serbia është e dyta në Evropë, pas Britanisë së Madhe, dhe sipas numrit të rivaksinimeve për milion banorë, vendi ynë është i pari në Evropë, shkruan B92.