Serbia ka (mbetur)ajo e shekullit të kaluar në Ballkan,çështja shqiptare dhe Kosova

0

Nga Skender Karaçica/

Filozofi frëng Remon Aron pati thënë në fund të viteve të gjashtëdhjeta të shekullit të kaluar “Regjimet shkojnë, nacioinalistët mbesin”.

Në Serbi kjo pa vazhdon me skenarët e vjetër të propagandës së njohur “Gënje dhe vetëm gënje që të fitosh miqtë nëpër botë”.

Në rrjedhë të kohës kjo ishte shkolla e jetës serbe sipas Nikolla Pashiqit, i cili në vitet 1917 kur e kur nisi projekti për shtetin e përbashkët serb, kroat dhe slloven, në dokumentet e kohës kur Serbia e luante lojën me “lotin e krokodilit” në projektin e saj vrasës e shfarosës, populli shqiptar e pati quajtur “turk” dhe jo në emërtimin historik të lashtë shqiptar!

Presidenti i Amerikës Wilson (1917-18)platformën fashiste të Serbisë kundër popujve joserb dhe shqiptarëve në Ballkan ua kthej fytyrës dhe pa fytyrës regjimit serb të Nikolla Pashiqit.

Kosova sot është shtet,ky realitet i ri në hapësirën etnike shqiptare në Ballkan.Shqiptarët me luftën shekullore të brezave që viti 1844-1999,nuk ia ndalën pushkën dhe gjakun për liri dhe pavarësi të Shqipërisë Etnike!