Shaqiri: Disponojmë me 720 asistentë arsimorë, nëse ka nevojë, numri do të rritet

INA
INA

8 Qershor, 2023

Disponojmë me 720 asistentë arsimorë dhe nëse ka nevojë, do të angazhohet kuadro shtesë, për çka do të parashtrohet kërkesë deri te Ministria e Financave, deklaroi sot ministri i Arsimit, Jeton Shaqiri.

Pas ndarjes së granteve në kuadër të projektit të OSBE-së “Ndërtojmë ura të reja”, në pyetje të gazetarëve nëse MASH disponon me numër të mjaftueshëm të asistentëve arsimorë, pasi, gjoja nuk do të ketë regjistrime të nxënësve të klasës së parë në shkollën “Zllatan Sremec” dhe fëmijët me zhvillim tipik dhe atipik do të mësojë së bashku, Shaqiri tha se nuk ka informata për shkollën e përmendur, si dhe se fëmijët në këtë moment përmes aplikacionit elektronik në vijim është regjistrimi për nxënësit në shkollat fillore, e së shpejti do të fillojë edhe në ato të mesme.

“Në vitin paraprak kemi pasur 500, ndërsa këtë vit kemi 720 asistentë arsimorë. Shpresoj se gjatë periudhës së ardhshme, sipas të dhënave që do t’i marrim nga qendrat, do të dimë edhe cili do të jetë numri i ri”, tha Shaqiri.

Lidhur me atë nëse në sajtin “Denonco dhunë”, ka denoncime të reja, ai tha se numri i fundit ka qenë 20 denoncime, por se ky numër vazhdimisht ndryshohet dhe rritet.

“Edhe në atë numër kemi situata ku, përveç se kemi informata ku është vepruar, me rëndësi për mua është se nga të gjitha ato 20 denoncime, kuadrot profesionale në të gjitha shkollat janë ftuat në Ministri, janë mbledhur informata dhe aty ku u konfirmua informata nga denoncimi, janë ndërmarrë hapa, me këtë rast nëse ka pasur nevojë, janë informuar edhe institucionet – qendrat për punë sociale, MPB ose pedagogët dhe psikologët nëse nuk kanë vepruar. Me përfundimin e vitit shkollor ka më pak denoncime, por u bëj thirrje të gjitha shkollat nëse kanë situata të tilla, edhe gjatë pushimit, le t’i paraqesin”, thotë ministri i Arsimit.

Për atë se sa prej këtyre paraqitjeve janë për mosveprim nga ana e kuadrove profesionale lidhur me rastet e dhunës, ai tha se bëhet fjalë për një ose dy raste.

“Me parashtrimin e mejleve, ne i kontrollojmë ato informata. Ndonjëherë kemi denoncime anonime, që dërgohen tek ne. Për to institucionet parashtrojnë raport ku është vepruar, ka edhe situata ku pas thirrjes nga ana e shërbimeve deri te prindërit, ata nuk u përgjigjen thirrjeve. Për këtë shkak nga të gjitha situatat kemi konstatime se nxënësit janë ftuar. Nuk janë të shpeshta rastet ku shërbimet pedagogjike nuk kanë vepruar, ato janë një apo dy raste, por më me rëndësi është se duhet të jemi përgjegjës të gjithë që jemi përfshirë në këtë proces, dhe “te rastet e dhunës mes nxënësve) prindërit nga të dy palët të përfhsihen dhe të mos i akuzojnë institucionet”, thotë ministri i Arsimit, Shaqiri.

ME TE LEXUARA

LEXO MË SHUMË

Screenshot_2023-09-27-00-23-05-927-edit_com.facebook.katana

Ish-shefi i Inteligjencës së Kroacisë për sulmin në veri: Shuplakë e madhe për Vuçiqin

anton-quni

Quni ‘zbulon’ qëllimin e terroristëve: Synimi s’ka qenë që të rrinë në Manastir

durmo llaskarc

Si mundet që rasti i “Llaskarcës” ku pati viktima, të zgjasë me vite? – pyet gjykatësja e Kushtetueses, Kacarska

milan radoicic radojcic

Grupi i Radojiçiqit ka dhënë deri në 15 mijë euro për djegien e veturave

Mesto: Beograd
Datum: 21.05.2010
Dogadjaj: POLITIKA/EKONOMIJA - ministar bez portfelja u Vladi Srbije Sulejman Ugljanin potpisao je danas ugovore sa predstavnicima 31 preduzeÊa i organizacija iz nedovoljno razvijenih opötina, kojima se sredstva dodeljuju na osnovu prvog javnog konkursa za 2010. godinu
Licnosti: Sulejman Ugljanin

Sulejman Ugljanin përsërit kërkesën: Boshnjakët të bashkohen në negociatat ndërmjet Serbisë dhe Kosovës

Ali Ahmeti

Ahmeti: Pranoj rivalitetin, por jo deri në armiqësi

xhipi radojcicic radoicicit kfor

KFOR’i me deklaratë të re: Gjatë gjithë kohës u koordinuam, Policia e Kosovës veproi në përputhje me prerogativat ligjore

velimir bujanec ushtaraku kroat

Ushtaraku kroat: Mesazh shqiptarëve dhe Serbisë

policia kosoves terroristet veri

Reagon gruaja e terr oristit të vrarë : Pres që dikush të më zgjoj nga ky makth, prisja të dilje fitimtar

INFO

NA NDIQ