Shefi francez i garazhit, me çdo kusht ia ruan vendin e punës kosovarit të ri

Engjulli, 20-vjeçar, në Francë mbërriti 7 vjet më parë, u punësua verën e kaluar në garazhin Martineau-Durand. Por për mungesë të një lejeqëndrimi, që nga fundi i majit ai nuk ka qenë në gjendje të punojë atje, ndërsa shefi i tij dëshiron ta mbajë atë.

“Është bërë diçka që është e rëndësishme brenda garazhit”, siguron Simon Martineau, një nga menaxherët. Ai ka qenë duke luftuar për disa muaj që të punësojë përsëri Engjullin, një mekanik i ri nga Kosova i cili arriti në Francë, më saktësisht në Mayenne, në vitin 2013. Ky i fundit dhe prindërit e tij e kanë marrë të drejtat e azilit për momentin, por ende janë në pritje të një rregullimi. Sidomos pasi pa lejeqëndrim, për Engjullin e ri është e pamundur të punojë, i cili për këtë arsye u desh të largohej nga garazhi në fund të kontratës së tij të fundit, në fund të majit të kaluar.

Nga ana e tij, Engjulli dëshiron me të vërtetë të bashkohet me këtë ekip. “Është garazhi i vetëm ku u ndjeva rehat, me të vërtetë nuk dua të shkoj diku tjetër”, shpjegon i riu për “francebleu”, transmeton portali Shtegu. Dhe kjo padyshim shkon përtej punës: “Unë u integrova këtu, unë jam sportiv, këtu kam bërë shkollën time, këtu i kam të gjithë miqtë e mi, kështu që nuk e shoh pse duhet të kthehem. Nëse duhet të kthehem, duhet të filloj nga e para, nuk njoh njeri”.

Nga ana tjetër, Simon Martineau, pronari i garazhit pohon: “Nëse është e nevojshme të takohemi me Prefektin për të diskutuar temën, unë jam gati të shkoj”.

Nuk ka diskutim që të punësohet ndokush tjetër

Nga ana e tij, Simon Martineau, pronari i garazhit, është i gatshëm të bëjë gjithçka për të gjetur ish-punonjësin e tij. “Ai dëshiron të paguajë taksa në Francë, ai dëshiron të bëjë që ekonomia lokale të funksionojë, ka një mungesë të fuqisë punëtore, nuk shoh se çfarë ka ngecur!” “Duhet të ecë përpara”, shton mekaniku dhe “nëse është e nevojshme të takoj prefektin për të diskutuar temën ose dikë, unë jam gati të shkoj.