Shenjat që tregojnë se jeni në depresion

0

Nëse jeni kapluar nga një trishtim i pandërprerë ose jeni pa shpresa, që ju pengon të bëni rutinën tuaj të zakonshme, është koha t’i kushtoni vëmendje vetes.

Kjo është shenjë dalluese e depresionit klinik, dhe rreth 7% e të rriturve do ta përjetojnë atë, sipas Institutit Kombëtar të Shëndetit Mendor, njofton Klan Kosova.

Nëse iu shfaqen këto shenja të mëposhtme, atëherë ju duhet ta vizitoni mjekun tuaj.

Ju jeni duke ngrënë më shumë (ose më pak) se zakonisht

Ju jeni duke fjetur shumë ose pak

Gjërat e vogla ju shqetësojnë

Ju nuk mund të përqendroheni ose të fokusoheni

Ju nuk kënaquni me gjërat që ju kanë bërë ndonjëherë të lumtur

Ju ndjeni veten të pa vlerë

Ju jeni të preokupuar me mendimet e vdekjes