Sheqerinska: Takimi i Radev me shefat e shërbimeve të sigurisë është një gabim në hapa

Takimi i Presidentit Bullgar Rumen Radev me shefat e shërbimeve të sigurisë, siç u tha nga kabineti i tij, si shkelje e të drejtës së bullgarëve për vetëvendosje në Maqedoni, u shënua si një gabim në hapa nga Ministrja e Mbrojtjes, Radmilla Sheqerinska. Duke iu përgjigjur pyetjes së gazetarit të MIA-s sot, Ministrja e Mbrojtjes theksoi se Maqedonia e Veriut është mbase shembulli më i mirë në rajon për sa i përket barazisë së qytetarëve dhe respektimit të diversitetit.

– Unë nuk kam dëgjuar për ndonjë shembull ose episod në histori kur inteligjenca ka punuar pozitivisht dhe dobishëm për zhvillimin e të drejtave të njeriut dhe mendoj se është një gabim në hapa. Republika e Maqedonisë së Veriut është një vend që ka investuar shumë në barazinë e qytetarëve dhe në hapjen e shoqërisë për të pranuar të gjitha dallimet. “Ndoshta ne jemi shembulli më i mirë në rajon për këtë temë dhe ajo njihet nga organizatat që shpesh janë kritike ndaj këtyre temave,” tha Sheqerinska.

Ajo shtoi se shoqëria maqedonase ka treguar pjekuri dhe hapje më të madhe se disa demokraci të vjetra, sepse siç tha ajo, si një vend i vogël dhe si komb kemi kaluar nëpër episode mohimi dhe kjo na ka inkurajuar të bëhemi të vetëdijshëm se e ndryshmja duhet të respektohet. INA