Shfaqet insekti i rrallë në Halkidiki të Greqisë, kafshimi i tij është helmues

Shfaqja e insektit më të madh ujor në Evropë në Halkidiki shkaktoi shqetësim. Insekti (Lethocerus patruelis) duket si një kacabu gjigant, por është një insekt amfib.

Fotografitë janë realizuar në Lojërat Olimpike të Halkidiki dhe siç u përmend madhësia e insektit ka të bëjë me madhësinë e një pakete cigaresh.

Kafshimi i tij është helmues dhe shkakton dhimbje akute, por jo vdekje te njerëzit.

(d.xh/ Balkanweb)