Shifra rekord! Numri i përdoruesve të internetit në celular DYFISHON trafikun

Të dhënat e Autoritetit të Komunikimeve Elektronike dhe Postare (AKEP) tregojnë se trafiku total i të dhënave arriti në 45.6 milionë GB (Gigabyte), në rritje me 96% krahasuar me të njëjtën periudhë të një një viti më parë. Rritja ka përmasa të mëdha edhe e matur si trafik mesatar për përdorues.
Përdorimi i internetit nga rrjetet celulare ka arritur një vlerë rekord në tremujorin e tretë të vitit.
Të dhënat e Autoritetit të Komunikimeve Elektronike dhe Postare (AKEP) tregojnë se trafiku total i të dhënave arriti në 45.6 milionë GB (Gigabyte), në rritje me 96% krahasuar me të njëjtën periudhë të një një viti më parë. Rritja ka përmasa të mëdha edhe e matur si trafik mesatar për përdorues.
Gjatë tremujorit të dytë të këtij viti, çdo përdorues shpenzoi 6.94 GB internet në muaj, me një rritje prej 74.9% krahasuar me të njëjtën periudhë të një viti më parë. Sipas AKEP, për tremujorin e tretë numëroheshin 2.19 milionë përdorues të internetit me brez të gjerë nga rrjetet celulare, numri më i lartë i regjistruar ndonjëherë në Shqipëri. Krahasuar me një vit më parë, numri i përdoruesve është rritur me 12%.

Potencialet e shërbimit të internetit nga rrjetet celulare pritet të rriten edhe më shumë me kalimin në gjeneratën e radhës teknologjike, 5G. Rrjetet 5G mund të ofrojnë shpejtësi maksimale interneti që tejkalojnë kufirin e 10 Gbps ose 10 herë më të larta krahasuar me versionet më të avancuara të teknologjisë 4G. AKEP pritet që të shpallë tenderin për dhënien në përdorim të frekuencave të para për këtë teknologji në mesin e vitit të ardhshëm.