Shikoni pornografi? Kujdes! Ja çfarë duhet të mbyllni në telefon para se ta bëni

0

Një studim akademik me më shumë se 22,484 faqeve të pornografive kanë gjetur se këto faqe janë të mbushura me gjurmues të uebit, duke përfshirë ndjekës nga Google, Facebook dhe Oracle.

Ky studim i kryer nga hulumtuesit nga Microsoft, Carngeie Mellon dhe Universiteti i Pensilvansë, gjeten se 93% e faqeve pornografike zbulojnë të dhëna të paleve të treta. Nga analiza e faqeve për të rritur, 74% përmbanin gjurmues nga Google, 24% nga Oracle dhe 10% kishin gjurmues nga Facebook.Madje edhe ata që përdorin forma të fshehura si “Incognito” të dhënat e tyre mbeten ende të cënuara, raporton “Unilad”.

Sipas këtij studimi, i publikuar në Nju Jork Times, thuhet se 17% e faqeve pornografike u gjetën të koduar, duke i lënë përdoruesit në rrezik për të hakuar, transmenton lajmi.net.

Çdo kush është i rrezikuar kur të dhënat e tij janë të aksesueshme pa miratimin e përdoruesve dhe kështu mund të përdoren pontencialisht kundër tyre.