Shkëlzen Halimi boton vëllimin me tregim Mona Liza (FOTO)

0

Shkrimtari, Shkëlzen Halimi, së fundi na vjen edhe me një botim të ri, përkatësisht me vëllimin e tregimeve të titulluar MONA LIZA.

Autori që moti ka dëshmuar se proza e tij është mjaft specifike, sidomos për shkak se rrëfimi i tij zakonisht përvijohet midis reales dhe fantastikës, një shprehje kjo letrare mjaftë sfiduese për çdo krijues.

Pothuaj në të gjitha tregimet e këtij libri ngjarjet e jashtëzakonshme ndodhin në një ambient të zakonshëm.

Në disa nga tregimet e këtij libri, objekt narracioni bëhen edhe legjendat shqiptare, të cilat janë burim i pashtershëm frymëzimi. Nëntëmbëdhjetë tregimet e këtij libri janë një lëndë e mjaftueshme për ta ndjerë bukurinë e rrëfimit.

Pikërisht kjo ka bërë që Shkëlzen Halimi të jetë prezent në disa antologji të tregimit në hapësirat shqiptare, por edhe jashtë saj.

Doli nga shtypi libri im me tregime MONA LIZA, një botim ky i Shtëpisë botuese Konica – Shkup

Gepostet von Shkelzen Halimi am Dienstag, 23. Juni 2020