Shkrime antiislame në muret e Xhamisë Eyup Sultan në Strasburg të Francës

Sipas një deklarate të bërë nga Opinioni Kombëtar i Komunitetit Islam (IGMG), në murin e xhamisë ishte shkruar “Jo Islamit, kthehu në vendin tënd”.

Në murin e Xhamisë Eyup Sultan, e cila është në ndërtim e sipër në Francë, janë shkruar shkrimet antiislamike.

Sipas një deklarate në llogarinë e mediave sociale të xhamisë, e cila është e lidhur me Opinionin Kombëtar të Komunitetit Islam (IGMG), në murin e xhamisë ishte shkruar “Jo Islamit, kthehu në vendin tënd”.

“Kjo ngjarje pasqyron klimën e dëmshme në të cilën ndodhet Franca sot”, thuhet në deklaratën e Opinionin Kombëtar të Komunitetit Islam.

Xhamia Eyüp Sultan do të jetë xhamia më e madhe në Evropë kur të përfundojë ndërtimi i saj.

E ndërtuar sipas arkitekturës osmane, kompleksi, i cili do të përfshijë xhaminë me kapacitet 3.000 persona, salla konferencash, shkollë, bibliotekë, dhoma e mësuesve, restorante dhe dyqane në një sipërfaqe 15 hektarë, do të ketë gjithashtu një park për makina dhe biçikleta me kapacitet 600 automjete.

Xhamia, e cila do t’i shtojnë ngjyra larmisë fetare, arkitektonike dhe kulturore të Strasburgut ka 27 kube të vogla rreth kubes kryesore dhe dy minare të larta 44 metra.