Shmangni këto gjashtë ushqime që shkaktojnë fryrjen e stomakut

Stomaku i fryrë shpesh mund të shkaktohet nga ushqimet e konsumuara, duke shkaktuar dhimbje dhe ndjenë të pakëndshme rreth abdomenit.
Perimet janë një pjesë e rëndësishme e dietës së shëndetshme dhe janë gjashtë ushqime që duhet shmangur fryrjen e stomakut.

Fryrja e stomakut shpesh shkaktohet nga konsumi i ushqimeve që janë të vështira për tretje.

Këto ushqime mund të krijojnë më tepër gazra në sistemin e tretjes se sa të tjerat.

Sipas NHS-së, perimet që mund të shkaktojë gazra dhe fryrje të stomakut janë fasulet, hudhrat, brokoli, lakrat, qepët dhe lulelakra.

Ju mund të largoni ndonjërën nga këto ushqime nëse vuani nga fryrja e stomakut, paralajmëron NHS.

Përveç perimeve, ju duhet të shkurtoni pijet dhe birrat, të cilat krijojë gaz në stomakun tuaj nëse i konsumoni tepër shpejt.

Rekomandohet që të konsumoni ushqimin ngadalë dhe të hani në intervale të caktuara për të ndihmuar sistemin tuaj të tretjes.

Mënyra tjera për largimin e fryrjes së stomakut janë edhe ushtrimet dhe shëtitja.