ShMQSh “Marija Kiri – Sklodovska” nga sot me “Parkun e shtatë pensional”

Pas vetëm pak ditësh nga shpallja e vazhdimit të aksioneve mjedisore, tri kompanitë pensionale krijuan “Parkun e Pensionit” të ri në shkollën e mesme të kimisë në Shkup, SHMQSh “Maria Kiri Sklodovska”.

Duke mbjellë 15 fidanë gjetherënës të mesëm të pesë llojeve së bashku me studentët, kompanitë pensionale “Sava a.d. Shkup”, “KB Shoqëria e parë pensionale a.d” dhe “Triglav a.d. Shkupi” hapën parkun e shtatë të gjelbër.

Në përputhje me njoftimin për periudhën në vijim, në kuadër të fushatës edukative “Mbill dëshirën për një të ardhme më të mirë”, krahas aksioneve për informimin dhe edukimin e të rinjve për përfitimet e anëtarësimit në fondin pensional të detyrueshëm dhe vullnetar, kompanitë pensionale do të vazhdoni të krijoni “Parqe Pensionale” në vende të ndryshme në të gjithë vendin.
Së fundmi ata deklaruan se me çdo park të njëpasnjëshëm, motivi i tyre për të investuar në fushata të tilla edukative dhe të përgjegjshme shoqërore rritet, ndaj mbjelljes së sotme i janë qasur me kënaqësi të pa maskuar.

“Me moton ‘Së bashku jemi më të fortë’ në mendje, më lejoni së pari t’ju ​​falënderoj për pritjen e ngrohtë dhe për pranimin e iniciativës për të qenë pjesë e edukimit fushata e shoqërive pensionale “Mbill një dëshirë, për një të ardhme më të mirë”, për të marrë pjesë aktive në realizimin e idesë tonë dhe së bashku të kontribuojmë për një të nesërme më të mirë për të gjithë ne. Dëshira për një të ardhme më të mirë është e pranishme tek secili prej nesh, prandaj edhe aspirata për të bërë
diçka më shumë, për të dhënë kontributin tonë në drejtim të sigurimit të një të ardhmeje më të mirë. Ne si kompani pensionesh jemi të bashkuar në idenë se e ardhmja varet nga e jona aktivitetet dhe veprimet në të tashmen, çdo lëvizje e vogël sot do të shënojë të nesërmen tonë. Qëllimi ynë i përbashkët është që me këtë lloj aktiviteti të rrisim ndërgjegjësimin tuaj dhe për të
ju drejtojnë dhe motivojnë që të mos ndaleni me kaq, por të kërkoni vazhdimisht informacione të reja dhe të investoni vazhdimisht në të ardhmen tuaj dhe të njerëzve tuaj të dashur, sepse e ardhmja është më i sigurt kur di më shumë. Lëreni çdo pemë të mbjellë, kur ta shikoni nga tavolinat e shkollës, t’ju kujtojë rolin e përgjegjshëm që kemi të gjithë dhe që çdo hap dhe investimi më i vogël do të na kthehet në të ardhmen. Të gjithë dëshirojmë dhe punojmë që këto aktivitete të shndërrohen në traditë dhe të jenë marka jonë që do të na kujtojë vazhdimisht rolin tonë të përgjegjshëm në planifikimin e së ardhmes”, deklaroi Sunçica Neshovska nga shoqata pensionale Triglav a.d. Shkupi.

Kurse drejtori i SHMQSh “Maria Kiri Sklodovska”, Darko Spasev  e shfrytëzoi rastin të shprehë kënaqësinë e tij për frytin e bashkëpunimit me kompanitë pensionale.

“Për mua është një nder dhe kënaqësi e veçantë që shkolla jonë është zgjedhur për të marrë pjesë në fushatën “Mbill dëshirën për një të ardhme më të mirë” dhe shpreh mirënjohjen time të madhe për shoqëritë pensionale. Fillimisht, dua të përmend se shkolla jonë është e vetmja shkollë në qytetin e Shkupit, dhe një nga shkollat ​​e pakta në vend ku mësohet profili arsimor – teknik për mbrojtjen e mjedisit nga profesioni kimiko – teknologjik. Gjithashtu dua të përmend se ky aksion i organizuar për mbjelljen e pemëve ka një rëndësi të madhe për shkollën dhe shoqërinë dhe me të u dërgohet një mesazh brezave të rinj për një të ardhme më të bukur dhe më të mirë për të gjithë. Apeloj që këto aksione të organizohen gjithnjë e më shpesh për të sensibilizuar qytetarët”, tha ai.

Të gjitha informacionet dhe aktivitetet në lidhje me fushatën “Mbill dëshirën për një të ardhme më të mirë” janë të disponueshme në ueb faqen www.penzija.mk

Mbikëqyrës i sigurimit të financuar pensional është Agjencia për Mbikëqyrjen e Sigurimeve të Financuara Pensionale (MAPAS) (02) 3224 229, www.mapas.mk