Shqiptarët duhet të gjendën së bashku…

Skënder Karaçica/

Shkrimtarët janë udhërrëfyesit për sublimimin e artit në fushën e hapësirës së vet kombëtare sesi duhet të bëhet atdheu.

Në një debat të kulturuar që qysh moti nuk kisha lexuar në mes dy shkrimtarëve Natasha Lako e Rudolf Marku dhe në qasjen e tij Preç Zogaj dhe unë nga Amerika, kemi vënë në spikamë se trajtat e artit dhe shkrimtari me shembullin e debatit kulturor dhe letrar, hapë shtigjet sesi shqiptarët duhet të gjënden së bashku (pjesë e debatit Natasha Lako dhe Rudolf Marku).

Shqiptarët u gjendën së bashku(termë N.Lako) që kur De Rada e gjeti Naim Frashërin, Kristoforidhi e gjeti Vaso Pashën, Filip Shiroka gjeti Çajupin, Asdreni gjeti Lasgushin, Konica gjeti Fan Nolin në gjithë metropolët e botës.

Këso kohe me shembullin e Rilindasve,duhet të gjendën së bashku krijuesit e letërsisë së sotme bashkohore në hapësirën shqiptare.Rexhep Qosja duhet të gjejë Ismail Kadare në Tiranë, dhe tevona Kadare të gjejë Rexhep Qosjen në Prishtinë.

Shqiptarët duhet të gjendën së bashku…!