Shqiptarët garanci për të ardhmen europiane të Maqedonisë së Veriut

ina-online
ina-online

27/02/2024

Shkruan: Ilir Meta

Në lidhje me procesin zgjedhor në Maqedoninë e Veriut, mendoj që këto duhet të jenë procese sa më demokratike, por edhe sa më të pandikuara të vetë qytetarëve, sepse ata do të zgjedhin udhëheqësit e tyre që do t’i drejtojnë.

Sido që të jetë, është e padiskutueshme që faktori shqiptar do të vazhdojë të jetë një garanci për Maqedoninë Europiane, për Maqedoninë Euroatlantike, cilido që të jetë rezultati i zgjedhjeve atje qoftë midis partive maqedonase apo qoftë midis partive dhe koalicioneve shqiptare”.

Një fitore e mundshme të VMRO-DPMNE a do të ndikonte dhe do të ndryshonte në kursin europian të Maqedonisë së Veriut?

Nuk e besoj, sepse vendimet kryesore në Maqedoninë e Veriut tashmë janë marrë, siç është Marrëveshja e Prespës. Ndryshime shumë të rëndësishme kanë ndodhur. Me aq sa kam vënë re, VMRO-DPMNE ka pasur një qëndrim shumë të qartë sa i takon procesit të Berlinit dhe përmbushjes së detyrimeve përsa i takon integrimit në Bashkimin Europian. E theksoj edhe njëherë nuk shikoj asnjë shqetësim për të ardhmen europiane dhe euroatlantike të Maqedonisë së Veriut.

TË FUNDIT

ME TE LEXUARA

LEXO MË SHUMË

policia-veri

A do të jetë Kosova, Ukraina e radhës?

sunaj-raimi

Gjuha shqipe dhe obligimet tona kombëtare!

granit osmani

Nuk e di si mund kumanovarët ta mbështesin BDI-në pas gjitha të bëmave të tyre!

Ibrahim Kazimi

Romani «Eskadronët e Vdekjes»(kronikë e një kasaphane) -një sakrament historik mbi sakrificën kombëtare…

rexhail ramadani

S’kam asgjë personale me Ahmetin, por ai krijoi një regjim hibrid mbi popullaten shqiptare

kalosh

Armiku historik

nato-1

Problemi i madh që NATO kishte në Luftën e Ftohtë, tani është edhe më i madh…

enver tivari

Zbulohet urdhri i Enver Hoxhës për masakrën e Tivarit: “T’i zhdukim ose t’i shpërngulim” shqiptarët

nexhat

Paragjykimet ndaj proçesit zgjedhorë

INFO

NA NDIQ