Shqiptaro-amerikanët të (unifikuar) për çështjen e Kosovës, pse po veprohet pas shpine të Joe DioGuardit…?

0

Skender Karaçica

LQSHA-ja me seli në Nju Jork (Joe DioGuardi), është i vetmi asociacion politiko-kombëtar i regjistruar në organet e shtetit amerikan, që e ka të drejtën e plotë për të lobuar për çështjen shqiptare në hapësirën etnike në Ballkan dhe për aktualitetin e sotëm të zgjidhjes së marrëdhënieve në mes të dyja shteteve sovrane të Kosovës dhe Serbisë.

Për hirë të së vërtetës, po theksoj pa zbuluar ndonjë “sekret” se arbëreshi dhe udhëheqësi i devotshëm i LQSHA-së Joe DioGuardi, brenda muajit dy-tre herë kalon një kohë në Shtëpinë e Bardhë në Washington, duke takuar krerët kryesorë të institucioneve të shtetit amerikan, administratën e presidentit Donald Trump, si dhe senetorë e kongresmenë, miq të respektuar të popullit shqiptar dhe të Kosovës, për të biseduar për aktualitetin politik në hapësirën etnike shqiptare në Ballkan dhe, me një prioritet të bisedimeve Kosovë-Serbi.

Letra e Shoqatës Shqiptaro-Amerikane, që është adresuar nga Nju Jorku dhe, siç thuhet në bashkëpunim me 40 shoqatat tjera nga tërë Amerika, tregon edhe njëherë se diaspora shqiptare në këto hapësira është politizuar dhe është përqarë në (modelin) ashtu siç është përçarë subjektët politike në Kosovë, Shqipëri dhe në pjesët tjera etnike në hapësirën tonë shqiptare në Ballkan.

Asgjë nuk kemi kundër letrës së Shqiptar-Amerikanëve me seli në Nju Jork, e nënshkruar nga bartësit e kësaj letre dërguar presidentit Donald Trump në Washington lidhur me çështjen aktuale në Kosovë dhe të rolit të rëndësishëm që ka shteti mik i përjetshëm Amerika, si gardiane e mbrojtjes, të shpetimit nga asgjësimi i popullit shqiptar dhe të “tokës së djegur” të Kosovës në vitet 1998-1999 nga dora vrastare deri në shkallë të gjenocidit serb të diktatorit S. Millosheviq.