Shtatë nisma në mbledhje të Gjykatës kushtetuese

INA
INA

14/02/2024

Gjykata kushtetuese në mbledhjen e sotme do të debatojë rreth shtatë nismave për vlerësim të kushtetutshmërisë dhe ligjshmërisë.

Në rend dite të mbledhjes është nisma me të cilën është kontestuar neni 78 nga Ligji për ndërtim, parashtruar nga Daniel Georgievski nga Shkupi.

Gjakatësit do të diskutojnë edhe rreth nismës me të cilën kontestohet neni 3 paragrafi 1 pika 2 në pjesën “më së shumti deri në moshlën 65-vjeçare” nga Ligji për mbështetje financiare të kategorive të ndjeshme sociale të qytetarëve, parashtruar nga Igorço Toçev nga Shkupi.

Në mbledhjen e sotme do të gjendet edhe akti i kontestuar. Vendimi për supsendim nga zbatimi i Planit të hollësishëm urbanistik për një pjesë të Bllokut urban 48 (pjesa 2) dhe për nkë pjesë të U.E. “B.S.Gojço”, pjesë e Urban bllok 44, përfshirja planore mes bul. “Treta MUB”, rr. “Pero Çiço”, rr. “Prva petoletka” dhe rr. “Mile Kipra”-Komuna e Kumanovës, (2018-2023) me sipërfaqe prej 3.24ha, me nr. teknik 19/18 nga korriku 2021, përpunaur nga DUPI Planeris SHPKNJP eksport-import Kumanovë, miratuar me Vendim nr. 09-9525/41 nga 28.12.2021, nr. 09-4569/3 nga 6 qershori 2023.

Gjykatësit do të debatojnë edhe rreth nismës me të cilën kontestohet neni 1 nga Rregullorja për ndryshime dhe plotësime të Rregullores për shpërndarje të kompensimeve autoriale, parashtruar nga Sllavko Dimitrov nga Shkupi.

Në rend dite janë është edhe nisma me të cilën ështl kontestuar neni 15 alinea 3 nga Rregullorja e Këshillit të Komunës Llozovë nr. 0101-216/1 nga 07.04.2006, nismë me të cilën është kontestuar neni 15 alinea 3 nga Rregullorja e Këshillit të Komunës së Strugës nr. 08-1535/3 nga 16.04.2018, si dhe nisma me të cilën është kontestuar neni 15 alinea 3 nga Rregullorja e Këshillit të Komunës Negotinë (“Gazeta zyrtare e Komunës së Negotinës” nr.3/2006). Të gjitha lëndët janë formuar me nismë të Gjykatës kushtetuese.

TË FUNDIT

ME TE LEXUARA

LEXO MË SHUMË

bdi-ali-ahmeti-cair

BDI më e pasura, me më shumë para se partitë tjera

KSHZ-Komisioni

Këto janë numrat e listave për deputetë që mund të votoni më 8 maj

lypsar shkup

Nga papunësia, fëmijët i detyrojnë të kërkojnë lëmoshë – Dita Ndërkombëtare e Fëmijëve në Rrugë

Kurti

Kurti: Një grua u vra mizorisht nga një vrasës burrë, drejtësia të veprojë pa vonesa

Bilall Kasami

Zyrtarisht nisën punimet për ndërtimin e stadiumit të Tetovës, Kasami e bëri përhajr me bulzoder (FOTO)

bujar osmani arben taravari

Ndikimi rus në Maqedoni përmes “Ballkanit të Hapur”/Taravari kundër, Osmani pro

rama macron

Rama-Macronit: Nëse ke nevojë për dikë në momente të vështira, thërrisni një shqiptar

Kurti len opozita kasami gashi mexhiti

Albin Kurti tubim të përbashkët me opozitën në Berlin (FOTO)

bujar osmani haki aziri monstra

12 vjet nga rasti “Monstra”, VLEN: Bujar Osmani si kishte mashtruar me rastin e Haki Azirit të kidnapuar nga shërbimi sekret

INFO

NA NDIQ